Logotips d'organismes oficials

L’oficina tècnica de turisme de la Diputació celebre una trobada en experts per identificar oportunitats

Reunió amb agents turístics de pes de la província, aplicant accions i buscant fórmules per a vendre el destí provincial i corregir la caiguda de població

La Diputació i l'oficina tècnica es va reunir amb diferents gestors turístics rellevants de la província. Foto: NDM

L’oficina tècnica creada per l’àrea de Turisme de la Diputació Provincial va reunir fa uns dies un grup d’experts multisectorial per a recollir diferents opinions i elaborar un Pla d’Oportunitats comú a totes les comarques. Este pla busque posicionar i crear un major potencial turístic per a la província. L’oficina, que es va posar en marxa fa uns mesos, se centre en identificar oportunitats en la gestió turística dins d’una estratègia de lluita contra la despoblació, basada en el desenvolupament sostenible i les potencialitats i identitats del territori.

El diputat delegat de Turisme, Diego Piñeiro, i la responsable de l’oficina i experta en turisme, emprenedoria i habilitats directives, María Zamora, van convocar el panell d’experts, integrat per Roche Murciano Martín, president de l’Associació Provincial d’Empresaris Turístics, Pedro Villanueva, director del Balneari d’Ariño, Susana Martínez, directora del Hotel Palacio de la Marquesa, Higinia Navarro, directora de Dinópolis, i Maribel Aguilar, coordinadora de Galáctica, i tots ells van estar buscant unes línies de treball per a potenciar la marca provincial.

Al respecte, Piñeiro va recordar que «volíem comptar amb l’experiència i l’opinió del sector, perquè considerem que és fonamental que estigue implicat, amb l’objectiu de fer un mapeig real de les deficiències i els punts a resoldre», va considerar el diputat de Turisme. Així mateix, Piñeiro va afegir que estes reunions són necessàries i «molt fructíferes» per a conèixer els problemes que té el sector de la mà dels tractors turístics de la província, cosa que «ens ajude a millorar l’oferta de Terol com a destí turístic».

Al llarg de la reunió, els diferents experts van aportar idees i van conèixer l’estudi que està fent l’oficina tècnica. Durant la reunió també es va presentar un esbós d’este Pla d’Oportunitat i es van tractar les línies d’actuació. De fet, María Zamora, que és la responsable d’esta oficina, va recordar que «les pròximes accions es posarien en marxa per a mitigar la despoblació a través de l’aplicació d’habilitats i competències de jóvens, de les dones i del teixit empresarial en general». Estes accions passen per crear un ecosistema a través del coworking per a impulsar nos serveis municipals.

Un altre plantejament és la importància de dissenyar una cartera de productes i serveis per mostrar-los als inversors, així com tindre noves infraestructures i potenciar el caràcter saludable del territori, com és la gastronomia de km 0, que supose una oportunitat de futur. A més, inclou un paquet d’activitats i propostes que la província pot albergar a nivell cultural, esportiu o gastronòmic. Les pròximes reunions que vol impulsar l’oficina tècnica estan pensades per al sector públic, que també té molt a dir sobre turisme.

REDACCIÓ
Mitjans