Logotips d'organismes oficials

El públic respon de forma massiva al retorn de la Fira del Vi de Queretes

La població del Matarranya va viure un intens cap de setmana, on els millors vins del territori van conviure amb un Mercat Medieval ple de propostes, estands i animaciós pels carrers

El diputat Alberto Herrero va ser l'ambaixador de la Fira del Vi de Queretes d'enguany. Foto: R. Lombarte

Una festa amb majúscules. Queretes va reprendre la roda de les Fires del Matarranya en un cap de setmana per a emmarcar. La Fira del Vi i el Mercat Medieval van servir per a prendre el pols a un nou escenari. I la resposta del públic va ser massiva. La gent tenia ganes de sortir, de recuperar les relacions socials, de retrobar-se amb amics i coneguts que feia mesos, o inclús anys, que no veia. Centenars de veïns del Matarranya, la Terra Alta i el Baix Aragó van viatjar fins a la capital del vi en un cap de setmana en el qual Queretes va vibrar com mai. Les setmanes prèvies a la fira les sensacions eren molt bones. I durant la inauguració de la fira de dissabte ja s’esperava que la tornada de la Fira de Cretes seria un autèntic èxit. Molta afluència de públic durant els dos dies, i especialment dissabte a la tarde.

Enguany, l’ambaixador de la fira va ser el diputat popular Alberto Herrero, que va destacar tant els vins que es generen al Baix Aragó com el paper del sector primari. En este sentit, va recalcar que l’agricultura “és un sector que genere gran part del PIB als nostres municipis, i insto a tots aquells que estem a les administracions públiques a treballar per un sector primari fonamental, clau per mantindre població als nostres municipis i generar activitat”. Per la seua part, Fernando Camps, alcalde de Queretes, va destacar que “este sector és molt important per a la localitat”, on “es produeixen bons vins i s’aposte per la qualitat”. Així mateix, Camps va apuntar que el sector del vi s’ha consolidat com un recurs turístic més, i que a Queretes trobem cellers i bodegues que “a la vegada que impulsen tasts de vins, també fan de guia els seus clients pels carrers del poble”.

A la inauguració de la fira el va seguir el pregó, que va estar acompanyat d’animació medieval, a la plaça Major. De fet, i al llarg dels dos dies hi va haver infinitat d’activitats pel centre històric de Queretes. Més de 80 parades repartides entre els principals carrers de la localitat, amb espais dedicats a productes gastronòmics ia manualitats, acompanyats de zones de joc infantil i el sempre esperat espai de falcons. Asun Llerda, del Medievo, va recalcar que “la fira l’hem organitzat amb molta il·lusió, i el públic ha respost a la perfecció”. Un cap de setmana on pràcticament s’omplen totes les cases de Queretes. El Mercat Medieval va ser un gran èxit, igual que la Fira del Vi. Les empreses van tornar a Queretes per promocionar els seus vins entre el consumidor pròxim. Durant el cap de setmana, l’organització va vendre uns 1.600 cartons de consumicions.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans