Logotips d'organismes oficials

La Torre del Marqués, punt d’unió entre l’alta cuina i els productors locals

La fundació 'Restaurantes Sostenibles' impulse unes jornades de dos dies que busquen crear ponts entre els grans restauradors i els agricultors

Video Thumbnail
La Torre del Marqués, punt d’unió entre l’alta cuina i els productors locals
L'hotel la Torre del Marqués, ubicat al terme de Mont-roig, ha servit com a punt de trobada entre restaurants de renom i productors del territori. Unes jornades que han estat impulsades a través de la recent creada fundació Restaurantes Sostenibles, i que busque crear ponts entre productors ecològic

L’hotel la Torre del Marqués, ubicat al terme de Mont-roig, ha servit com a punt de trobada entre restaurants de renom i productors del territori. Unes jornades que han estat impulsades a través de la recent creada fundació Restaurantes Sostenibles, i que busque crear ponts entre productors ecològics de proximitat i l’alta cuina per a posar en valor tant el producte local com la faena de l’agricultor. Unes jornades que van durar dos dies i que, en format de simposi, van tractar tres eixos fonamentals: el producte, el planeta i les persones. El congrés va començar dilluns amb una degustació de productes del territori, en la qual va haver vins, llegums, olis, trufes, formatges, hortalisses, melmelades, fruita seca, pernil, safrà i conill d’arreu de la província. Per la tarde es va firmar el decàleg de la fundació, presidida pel cap de sala del Restaurante Coque de Madrid, Diego Sandoval, i durant els dos dies es van celebrar diferents taules rodones amb productors de la zona.

Óscar García, director de la Torre del Marqués, va concretar que “el que s’està cuinant aquí és una trobada entre productors locals, que fan producció ecològica i de proximitat a petita escala, i que és el que defineix la gastronomia sostenible“. Un simposi que ha servit per “ajuntar als productors, ambaixadors de la comarca, amb grans restauradors espanyols, alguns amb estrelles Michelin però tots ells amb una gran trajectòria en gastronomia sostenible”. Entre els xefs de renom va ser present Xavier Pellicer, qui va apuntar que “l’objectiu d’este projecte passe per crear uns teixits que facin que persones de diferents mons, però dins d’una mateixa filosofia, connectin i creen un know how de pensament i desenvolupament per a poder assolir metes”. De fet, segons va entendre Xavier Pellicer, “la globalització està molt bé. Però tots tenim identitat pròpia. I la infantesa ens porte a la cuina més domèstica, a la que feien les nostres mares i iaies. Este és el nostre repertori, el nostre ABC”.

A la Torre del Marqués van assistir firmes com Mas de Torubio, Lagar d’Amprius i La Venta d’Aubert en el món del vi, com també Productos Ecológicos del Matarraña en melmelades, sucs i fruita seca. Precisament, Bernardo Funes va entendre que “a vegades no cal anar a comprar les coses molt lluny, perquè aquí mateix al Matarranya tenim productes de moltíssima qualitat i que, evidentment, seria molt interessant que pogueren aparèixer en els restaurants i els hotels de la zona. No només hem de lluitar pel medi ambient, també pel territori i pel producte de la zona”. A la Torre del Marqués també es va presentar en projecte Pon Aragón en Tu Mesa, i des del Grupo de Empresas Arcoiris van assistir per a promocionar el conill. Precisament, Javier Conesa va concretar que “hem portat un dels productes en el qual som pioners, com és la carn de conill. Pensem que és una bona oportunitat per a donar a conèixer el nostre producte a xefs internacionals i restaurants de renom”.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans