Logotips d'organismes oficials

Beseit, com a reclam de turisme ornitològic

La població del Matarranya ha albergat un taller que busque incentivar la fauna i els recursos naturals

El taller va anar orientat al sector empresarial i va recórrer el terme de Beseit. Foto: NDM

Beseit ha albergat l’acte de clausura d’un taller que busque posar en valor i impulsar el turisme ornitològic a Aragó. Un projecte de cooperació en el qual han participat els 20 grups d’acció local, la direcció general de Turisme del Govern d’Aragó, així com SEO Birdlife i l’associació d’empresaris turístics ornitològics. Un acte de clausura que ha consistit en un recorregut per diferents racons del terme municipal de Beseit, amb la finalitat d’identificar la diversitat ornitològica de la ribera del Matarranya i el massís dels Ports. El taller ornitològic ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de Beseit i ha comptat amb un guia de luxe. I és que el fotògraf Bruno Durán ha segut l’encarregat d’impulsar este taller sobre la fauna del territori.

Joaquín Lorenzo és el gerent del Grup d’Acció Local ‘Baix Aragó i Matarranya’, i va explicar que “a través d’este projecte el que busquem és que els empresaris turístics coneguen la riquesa dels recursos naturals de cada territori i promoure el turisme ornitològic“. Un turisme que, segons Lorenzo, “està bastant diversificat, i és especialment actiu fora de la temporada d’estiu”. A la vegada, “és un turisme que té un públic amb una sensibilitat especial”, essent Holanda, Alemanya, França i especialment Anglaterra, països “on es valoren moltíssim estos recursos ornitològics”. Baix Aragó i Matarranya, a cavall entre el Delta de l’Ebre i Gallocanta, dos destins de turisme ornitològic de primer nivell, també tenen molt a dir en esta matèria.

De fet, i segons va apuntar Lorenzo, “som un territori amb una diversitat ornitològica molt interessant”, la qual va des de les zones estepàries d’Alcanyís i de Calanda a les zones de cultiu i dels Ports, passant per les zones aquàtiques de La Estanca i l’observatori de Mas de Bunyol. Durant l’experiència celebrada a Beseit, “vam conèixer bona part de tota esta diversitat”. Un recorregut que va tindre un ambaixador de primer nivell. “El fotògraf Bruno Durán, que és un guia excepcional, ens va ajudar a observar i escoltar els diferents moixons que hi ha pels voltants de Beseit”. Però no només això. “Ell és un gran coneixedor de la flora, la fauna, la geologia i tot l’ecosistema dels Ports. Ens va donar moltes pistes de com organitzar una oferta turística ornitològica i com facilitar bons punts d’observació“.

Des del Grup d’Acció Local ‘Baix Aragó i Matarranya’ van explicar que l’objectiu d’este taller passe “per impulsar o millorar experiències ornitològiques al voltant d’un turisme molt sensible amb el medi natural”. Unes experiències turístiques que lliguen perfectament amb la filosofia natural del Matarranya.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans