Logotips d'organismes oficials

El Parrissal de Beseit oferirà dos noves rutes al setembre

Este estiu la ruta del Parrissal s'ha ampliat amb l'últim tram que passa pels Estrets.

Les zones regulades han fet complet de visitants durant tot l'estiu. | Foto: Marta Jiménez

El turisme actiu ha experimentat una important recuperació després de la pandèmia, fet que s’ha vist en el nombre de visitants. Un dels atractius més demandats del Matarranya este estiu ha estat el Parrissal de Beseit. Un recorregut boscós envoltat de senderes, vegetació i aigua d’uns sis quilòmetres (anada i tornada) que ens oferix l’oportunitat de conèixer la varietat floral d’un dels espais més singulars i benvolguts de la comarca.

A més, des del mes de juny d’este any, com a novetat s’ha allargat el recorregut adaptat i es pot creuar tot l’estret a través de passarel·les de fusta. Després d’aproximadament una hora i uns 3 km de caminada, s’arriba als ‘Estrets del Parrissal‘, un canó d’uns 200 m de longitud, les parets verticals de la qual mesuren aproximadament 60 m d’alt i a una distància una d’una altra d’1.5 m. “El nombre de visites ha estat espectacular, cada dia ha estat al complet gràcies a l’ampliació de l’últim tram de la ruta” deia l’alcalde Juan Enrique Celma. “Tothom qui ha anat diu que el tram final és espectacular”, confirma Celma.

Així mateix, Celma va explicar que l’ajuntament també està treballant en dos noves rutes que transcorreran per la zona del Parrissal i que s’obriran al setembre. La ruta de la Mina i la del Salobre, les quals permetran admirar tota la naturalesa de la part alta dels Ports. La ruta del Salobre és de dificultat baixa i la de la Mina serà de dificultat mitjana i permetrà conèixer l’antiga mina de carbó de Beseit i contemplar unes vistes impressionants. Segons conta Celma s’han instal·lat 5 miradors al llarg de la ruta que permetran admirar una perspectiva diferent dels Ports que “és meravellosa”. Les dos estan acabades mancant la senyalització “nosaltres estem satisfets que estes inversions tinguen efectes i afavorisquen el sector turístic de Beseit i de tot el Matarranya”, va detallar Celma.

La part negativa és la massificacióCelma advertix des de fa anys que “les zones que no estan regulades, com la piscina natural de l’Assut, la Font de la Rabosa i el pantano de Pena s’estan massificant”. En este sentit, des de l’ajuntament de Beseit estan treballant per trobar fórmules que resolguen la massificació en estes zones per als pròxims estius.

 

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans