window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La Fonda Alcalà i la Torre del Marquès, distingits amb els guardons al Mèrit Turístic

El guardó reconeix el treball de persones i empreses del sector

Fotografia de familia dels premiats en esta edició 2022. | Foto: NDM

El Departament d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial, a través de la Direcció General de Turisme, atorga les Medalles al Mèrit Turístic amb les quals es reconeix a persones i institucions la labor de les quals ha destacat al llarg de tot l’any en l’àmbit turístic. Ho ha fet en un acte en Ligüerre de Cinca, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Turisme. Precisament, els pobles recuperats de Ligüerre de Cinca i Morillo de Tou han rebut les Medalles al Mèrit Turístic al costat del Santuari de Torreciudad i a la periodista Genoveva Crespo. L’empresa Sargantana, el magazín en línia Enjoy Zaragoza, el Cafè 1885, al Restaurant Gayarre de Saragossa, la Fonda Alcalá de Calaceite, l’Hotel la Ufanosa-Palacio de la Infanzona de Used, el Gran Hotel Botànics, el Balneari de Ariño i l’Hotel la Torre del Marquès de Mont-roig han estat els altres guardonats.

La Fonda Alcalá de Calaceit, que complix un segle de vida regentada per la mateixa família en ple cor del Matarranya i contribuint a la millora de la de l’oferta gastronòmica d’Aragó i l’Hotel del Marquès de Mont-roig, al qual es distingix per haver reconvertit una antiga masia del segle XVIII en un exclusiu establiment de 5 estrelles.

Durant la seua intervenció en l’acte, la directora general de Turisme, Gloria Pérez, ha destacat la implicació d’estes persones i entitats, “que han demostrat creativitat i talent i que són autèntics ambaixadors d’Aragó que atreuen turisme i generen riquesa i ocupació en el territori”.

També ha presentat algunes dades turístiques d’este estiu a Aragó, que confirmen la recuperació del turisme amb dades similars als d’este període en 2019. De fet, el nombre de pernoctacions en un any acumulat fins a juliol ha estat superior al mateix període de 2019, amb 3.360.000 pernoctacions. Com ha confirmat la directora general, 2022 està sent un any de dades similars als de 2019 amb l’excepció del turisme estranger, al qual li està costant més recuperar-se. Un altre de les dades positives és el de les persones ocupades en el sector del turisme, que sumen més de 41.000, una dada lleugerament superior al de 2019.

REDACCIÓ
Mitjans