Logotips d'organismes oficials

Rescaten dos escaladors al Parrissal de Beseit

L'actuació es va allargar més de 10 hores a causa de la poca visibilitat, les difícils condicions del terreny i les baixes temperatures

Els bombers van rescatar les dos persones que havien quedat atrapades al Canal de l'Ase. | Foto: NDM

Els Bomberos de la Diputació han protagonitzat este cap de setmana el rescat de dos persones que havien quedat atrapades en una zona escarpada del Parrissal de Beseit coneguda com el canal de l’Ase. Un rescat que es va allargar des de les 23.00 hores, quan es va donar l’avís, fins a les 10 del matí, i que va destacar per les difícils condicions del terreny, la poca visibilitat i les baixes temperatures. Tot i estes inclemències, les persones rescatades no han patit cal mal.

Després de rebre l’avís dissabte a la nit, al lloc dels fets es van desplaçar quatre bombers del Parc d’Alcanyís i s’hi trobaven també agents de la Guàrdia Civil, de Protecció Civil i APN. Els quatre bombers van començar a pujar per una via ferrata pròxima al barranc i, després de deu hores de difícil faena amb tècniques de treball i de rescat vertical, l’operatiu de bombers va arribar al punt on eren els escaladors i van baixar amb ells de tornada completament sans.

Els rescatats tenien experiència i coneixements d’escalada, però el contratemps es va deure, segons van relatar els afectats, a la confusió per una ressenya amb informació confusa i desencertada de l’activitat a la via ferrata i el sistema de ràpels.

REDACCIÓ
Mitjans