Logotips d'organismes oficials

Torre del Visco gestionarà el restaurant de la Marededéu de la Font

La reconeguda firma, premiada enguany amb una 'estrella verda' de la Guía Michelín, obri nous horitzons a Pena-roja

L'entorn de la Marededéu de la Font albergue una cafeteria, restaurant, habitacions, oficina de turisme i dos ermites. Foto: R. Lombarte

L’hotel La Torre del Visco, la cuina del qual va ser recentment reconeguda per la prestigiosa ‘Guía Michelín‘ amb una estrella verda pel seu enfocament sostenible, ha assumit la gestió del restaurant de la Marededéu de la Font de Pena-roja. El 4 de desembre passat, coincidint amb el Pont de la Puríssima, el servei de bar-cafeteria del complex va obrir les portes al públic, amb la previsió que de cara a la pròxima primavera ho faigue també el servei de restaurant. Parlem d’un projecte il·lusionant i que s’emplace en un dels racons més singulars de la nostra comarca, ja que este recinte integre hostatgeria i habitacions, unes antigues cavallerisses reconvertides en oficina de turisme, el claustre corresponent, així com dos ermites. Allí mateix està l’Ermita de Dalt’, d’estil gòtic, on s’amague un sostre de fusta que està considerat una de les joies més destacades de l’art mudèjar.

Jemma Markham és la propietària de La Torre del Visco, un projecte turístic que va emprendre fa pràcticament 30 anys amb la seua parella Piers, i va considerar que «la ‘Virgen de la Fuente’ és un complex màgic, preciós, una de les grans meravelles del Matarranya». I «de la mà del nostre equip, volem donar molta vida al recinte». Markham va recordar també que «hi ha un estret vincle entre el meu marit, ja mort, i el santuari. I és que la família Palomo, que són de Pena-roja, van ser els que ens van vendre en el seu moment la finca de la Torre del Visco». De fet, «sempre hem mantingut un gran respecte i una enorme amistat amb ells». Des del consistori de Pena-roja, propietari del complex, l’alcalde Ricardo Blanch va reconèixer que «és una excel·lent notícia que una empresa tan consolidada al territori aposto per la Marededéu, i des de l’ajuntament sol esperem que els hi vaigue molt bé».

En relació al projecte, Jemma Markham va considerar que «a la Marededéu de la Font volem oferir una cuina senzilla, autèntica, tradicional. Seguirem la mateixa filosofia que a La Torre del Visco, buscant una cosa mica més senzilla però igual d’autèntica», recuperant plats i receptes tradicionals, perquè «hi ha una gastronomia al Matarranya molt interessant». Al mateix temps, els nous gestors de la ‘Virgen de la Fuente’ apostaran per la cultura, «i la nostra intenció és crear un cicle de concerts i exposicions», així com donar cabuda a bodes, batejos, convencions i altres cerimònies, «una sèrie de propostes que a Torre del Visco, per qüestions de capacitat o per la mateixa ubicació de la finca, no podíem fer». De moment, el bar-cafeteria està a disposició de tots els visitants, i de cara a l’abril està previst que s’obri el servei de restaurant.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans