Logotips d'organismes oficials

Diputació destinarà 200.000 euros en un projecte de dinamització del trufiturisme i el micoturisme

Aragó, Catalunya, Euskadi i Castella-la Manxa sumen esforços per a potenciar el món de la trufa a través d'experiències turístiques

Presentació del projecte Mycotour, on hi col·laboren quatre comunitats autònomes diferents. | Foto: NDM

Aprofitar les oportunitats econòmiques que ofereix el micoturisme i el trufiturisme és el principal objectiu del projecte Mycotour, una iniciativa en la qual participe la Diputació Provincial de la mà d’entitats i administracions de quatre comunitats autònomes diferents, i que tindrà una partida de 1,3 milions d’euros gràcies als fondos Next Generation. En concret, la institució provincial destinarà uns 200.000 euros a activitats de dinamització turística d’estes àrees tant físiques com digitals, de manera que la província es farà un forat dins d’este sector primari, turístic i gastronòmic amb molt de potencial. En concret, entitats d’Aragó, Castella-la Manxa, País Basc i Catalunya col·laboren en este projecte per a la creació de propostes turístiques alternatives, que posen en valor el territori local, rural i forestal que incorporen petites empreses locals a través d’un enfocament innovador i agregador de l’oferta micoturística.

La iniciativa està coordinada des de la Fundació d’Innovació i Transferència Agroalimentària, amb l’assessoria científica del CITA i l’European Mycologial Institut, i està finançada amb 1,3 milions d’euros dels fons europeus. En el marc d’este programa, les accions contemplades a la nostra província inclouen, com faran entitats a les altres comunitats autònomes, la dinamització de la xarxa excel·lent de territoris micoturístics i trufiturístics, i anirà de la mà de l’associació de truficultors de la província, així com d’agents públics i privats. Una altra de les línies de treball és la millora i l’adaptació de petites infraestructures micoturístiques sota criteris d’excel·lència, sostenibilitat, inclusió social i internacionalització per conformar una oferta micoturística. A l’apartat digital, Teruel col·laborarà en el desenvolupament de la plataforma nacional Mycotour d’informació sobre l’experiència micoturística i trufiturística, que serà un portal web comú que recullo l’oferta micoturística.

REDACCIÓ
Mitjans