Logotips d'organismes oficials

L’Alberg de Queretes obrirà les portes el 28 de febrer amb millores importants

L'antiga estació de la via verda de Queretes, per on passa la ruta Val del Zafán, obrirà les portes a finals del mes que ve després de dos anys tancat i després de fer actuacions significatives

Video Thumbnail
L'alberg juvenil de Queretes obrirà les portes el pròxim 28 de febrer amb importants millores
L'1 de gener es va adjudicar la licitació de l'alberg juvenil de Queretes a l'empresa Océano Atlántico. Este espai, situat a l'antiga estació de Queretes ha estat dos anys tancat i després de realitzar importants accions per part de Comarca del Matarranya, reobrirà les seues portes el pròxim 28 de f

L’1 de gener es va adjudicar la licitació de l’alberg juvenil de Queretes a l’empresa Océano Atlántico. Este espai, situat a l’antiga estació de Queretes ha estat dos anys tancat i després de realitzar importants accions per part de Comarca del Matarranya, reobrirà les seues portes el pròxim 28 de febrer. Isel Monclús és el president de Comarca del Matarranya i afrima que “se li ha adjudicat a Océano Atlántico, que és una empresa molt ben col·locada a escala regional pel que fa a activitats de lleure, formació i cultura”, i afegeix que “creiem que és una empresa amb un gran potencial i que donarà un valor afegit a la instal·lació comarcal”.

Des de Comarca s’han dut a terme accions significatives per millorar l’espai, “una de les qüestions per les quals s’ha allargat tant treure la licitació és perquè creiem que necessitava força millores. La principal va ser una avaria força gran, o una manca de manteniment en la caldera de biomassa, s’ha reparat, s’ha posat tot en ordre i està en ple funcionament”, comenta Monclús. A més s’han climatitzat tots els edificis s’ha fet una instal·lació fotovoltaica “per poder alimentar l’alberg i poder reduir la factura de la llum que avui dia creiem que és força important”, confessa el president. A més s’ha construït un pis amb dos dormitoris i completament equipat per a l’ús intern de l’empresa gestora de l’alberg, “creiem que tot això és un plus perquè l’empresa que gestione l’albergue tinga més facilitats i puga emprar el seu temps perquè l’alberg de Queretes funcione i que funcione per a tots els públics”.

Accions molt ben rebudes per part d’Océano Atlántico, que obrirà de nou les portes de l’alberg el pròxim 28 de febrer. Paloma Romero és la directora de serveis d’Aragó d’Oceà Atlàntic i explica que “en el lliurament de claus hem vist tot el que s’ha fet nou, l’aire condicionat, les plaques solars” i per la seua part “només cal fer una rentada de cara i després, el principal, que són les persones que estem aquí per a agradar al client”.

Les millores per a la posada a punt de l’espai les estan fent amb treballadors de la zona. María Gascón és la coordinadora de serveis de Terol d’Océano Atlántico i comenta que “hem comptat amb Atadi per a tot el tema de la jardineria, volíem fer una desbrossada principal important, volíem tindre gent de la zona i que a més es dediquen a això, també hem estat mirant amb personal de la zona per al tema de pintar les instal·lacions i així poder tenir una obertura bonica i fer d’este lloc un espai més acollidor”.

L’Alberg encara no té l’agenda oberta, però afirmen que ja han contactat amb ells per a fer diferents reserves, per exemple pel cross que es realitzarà des de Comarca del Matarranya a finals de març, així com diferents activitats i colònies, i és que l’Estació de Queretes vertebra molt bé el Matarranya i la via Val de Zafán. Un espai, el de l’alberg juvenil deQueretes, amb el qual es pretén atreure un turisme de muntanya, familiar i sostenible.

ISABEL APARICIO
Mitjans