Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures viu un gran increment de visitants durant esta primavera

La capital del Matarranya ha experimentat una pujada del 40% dels visitants durant els mesos de març i abril

Video Thumbnail
Vall-de-roures viu un important increment de visitants durant la primavera
Este any hem viscut un inici de primavera de calor insòlit. Els ponts i els caps de setmana han convidat el turisme, i això s'ha deixat notar a Vall-de-roures. Per tot això, este any 2023, la capital del Matarranya ha fet el seu agost els mesos de març i abril. Mentre que el gener i el febrer els nú

Este any hem viscut un inici de primavera de calor insòlit. Els ponts i els caps de setmana han convidat el turisme, i això s’ha deixat notar a Vall-de-roures. Per tot això, este any 2023, la capital del Matarranya ha fet el seu agost els mesos de març i abril. Mentre que el gener i el febrer els números han estat similars a l’any 2022, els turistes que han entrat als monuments històrics com l’església i el castell han augmentat un 40% en estos dos mesos. Des de la Fundació Valderrobres Patrimonial, l’encarregada de gestionar este patrimoni, afirmen que l’any va millor del que podien preveure. Manuel Siurana, director de la Fundació, afirma que “els mesos de març i abril han sorprès perquè han tingut un increment conjunt del 40% de visitants. La qual cosa és una barbaritat. Si això s’extrapolés a l’any sencer, aniríem a unes quantitats de visitants realment altíssimes. No creiem que siga així, però de moment no podem estar descontents”.

De cara a l’estiu “creiem que hi haurà un increment sostingut de visitants, una cosa que ja ve de llarg, perquè ja anàvem sumant entre un 7 i 10% més abans de la pandèmia i creiem que continuarem amb esta tendència”, afirma Siurana. Tot i que hi ha factors que no es poden controlar, com el clima, i que afecten molt este tipus de turisme. “L’estiu passat va ser molt calorós i això ens perjudica. Sempre que fa molta calor hi ha menys gent“, argumenta Siurana. De fet, la calor extrema que es va viure l’estiu passat va provocar que fos la pitjor temporada quant a turisme dels darrers anys.

D’altra banda, sí que hi ha factors que poden controlar des de la Fundació, com ara la qualitat de l’oferta o l’ampliació de les propostes. Una cosa què des de Valderrobres Patrimonial continuen treballant. “Tenim entre mans la restauració del pati d’armes, perquè està molt deteriorat, i la seua impermeabilització per evitar filtracions al museu”, a més de restaurar la muralla dels carrers Bon Aire i Osca. D’altra banda, també volen posar plaques solars per a la il·luminació dels monuments. Però això no és tot, perquè la seua intenció és “millorar també els accessos i volem fer una recreació virtual de Vall-de-roures al segle XVI que pensem que serà impactant. Ja tenim una valoració del que costaria, gairebé 1.200.000€, però serà productiu”, declara Siurana. Un projecte pel qual encara no han posat data, però afirmen que farà molt més atractiva la visita. Des de la Fundació asseguren que actualment els visitants surten molt contents i que queden sorpresos amb projectes com el videomapping, el qual es va estrenar el novembre del 2022.

I. A. / M. J.

 

Mitjans