Logotips d'organismes oficials

La RAI italiana s’interesse en el Matarranya com a destí turístic

Dos periodistes han visitat el territori, així com altres racons de la província, de cara a l'elaboració d'un reportatge

Les professionals de la comunicació, durant el seu recorregut pel Maestrat i els Órganos de Montoro. Foto: NDM

El servei de promoció turística de la direcció general de Turisme del Govern d’Aragó i l’oficina espanyola de Turisme de Roma han organitzat un viatge de premsa amb periodistes italians per a la gravació d’un reportatge sobre la província de Terol per al programa Kilimangiario, que s’emet a RAI 3 els diumenges. Parlem d’un espai que té un share del 9-10% en la seua franja d’emissió i uns 2 milions d’espectadors. D’esta manera, dos professionals han recorregut diferents zones de la nostra província. Per un costat, coneixent el mudèjar i el modernisme de la capital; Móra de Rubielos i Rubielos de Móra; el Maestrat i la seua riquesa monumental i paisatgística; i, com no, el Matarranya.

De fet, els professionals de la RAI han visitat bastants racons de la nostra comarca. Entre ells, dos dels enclavaments paisatgístics més destacats, com són el Parrissal a Beseit i les Roques de Masmut a Pena-roja. També han fet parada al santuari de Marededéu de Gràcia de La Freixneda, així com al poblat ibèric de Sant Antoni de Calaceit. El reportatge també farà parada per alguns dels pobles més singulars del Matarranya, com són Calaceit, Beseit, Vall-de-roures i Queretes. Des del departament de Turisme del Govern d’Aragó reconeixien que el mercat italià represente en estos moments el tercer mercat internacional d’Aragó pel que fa al número d’habitants, només superat per Regne Unit i França.

REDACCIÓ
Mitjans