window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Manuel Blasco anime a les Comarques a crear projectes de llarg recorregut a través del FITE

El conseller de Turisme i Medi Ambient, i al mateix temps responsable del Fondo d'Inversions, aposte per idees que creen llocs de treball, generen riquesa i consoliden població

El conseller Manuel Blasco, segon per la dreta, es va reunir amb els representants comarcals de les 10 comarques de Teruel. Foto: NDM

El conseller de Turisme i Medi Ambient al Govern d’Aragó, Manuel Blasco, es va reunir el dia 4 de desembre amb els presidents de les 10 comarques de la província per a abordar les línies estratègiques dels pròxims Fondos d’Inversions de Teruel (FITE). De fet, Blasco va considerar necessari la definició de projectes tractor que ajuden a dinamitzar l’economia provincial i de les seues comarques, i d’esta forma els va traslladar als representants comarcals el repte de madurar idees per impulsar projectes il·lusionants i que es puguen planificar a mig i llarg termini. El conseller de Turisme i Medi Ambient, i al mateix temps responsable dels FITE, va explicar que l’últim gran projecte que es va posar en marxa a la província va ser l’Aeroport de Caudé, i d’això farà 10 anys. Manuel Blasco va recordar grans projectes que han servit per a dinamitzar el territori, entre ells el circuit de carreres de Motorland, l’experiència científica i turística de Dinópolis o la infraestructura astronòmica de Galáctica.

Sobre esta trobada, Manuel Blasco va apuntar que «el FITE no l’hem de veure com a 60 milions d’euros anuals. La legislatura dure quatre anys. I, per tant, podem pensar en projectes a més llarg termini perquè tindrem 240 milions per a esta legislatura». I «si pensem en dos legislatures per a projectes de llarg recorregut, com ha segut l’aeroport, parlaríem d’una inversió de 480 milions d’euros». El conseller va concretar que cal invertir bé estos diners, i va proposar impulsar «projectes que beneficien les comarques», i sobretot que «generen riquesa, creen llocs de treball i consoliden població». Durant esta trobada, Manuel Blasco va posar d’exemple el Matarranya, a qui considere una de les comarques que més ha treballat el destí turístic i ha posat en valor els seus productes agroalimentaris. El conseller, tal com va traslladar durant la reunió amb l’associació de los Pueblos Bonitos, va entendre també que s’ha d’apostar pel turisme de qualitat.

Turisme sostenible i de bicicleta
Des del territori, Fernando Camps, president de la Comarca del Matarranya, va estar present a la reunió. I tot i que és una mica precipitat parlar dels projectes tractor a tindre en consideració al Matarranya, sí que va veure en el turisme senderista i de bicicleta unes línies estratègiques que s’han de seguir treballant. Camps va explicar que «el conseller ens va traslladar que no hem de pensar en projectes a curt temps, sinó en iniciatives a quatre o vuit anys vista que dinamitzen tot el territori». I en este sentit, el president de la Comarca va entendre que cal consolidar les línies de treball que s’han seguit durant estos últims anys, i que sobretot han versat sobre el medi ambient, la gestió de residus, l’economia circular i especialment el turisme. A través del Pla de Sostenibilitat Turística, al llarg dels pròxims mesos es farà una destacada inversió en el turisme ciclista, sobretot a partir de la creació del Centro BTT que s’ubicarà l’antiga estació de tren de Queretes, transformada en alberg.

I és que l’estratègia que s’està seguint el territori passe per convertir la Via Verda en una autopista sostenible que vertebre el turisme de bicicleta, i a partir d’ella crear tot un seguit d’artèries ciclistes que interconnecten els racons de la comarca. Fernando Camps va entendre que «és molt interessant comunicar els pobles» a través de diferents rutes, i d’esta manera que tot el Matarranya es beneficie de l’impacte que està tenint un turisme sostenible i molt respectuós amb el paisatge. Camps va concretar que pròximament està prevista una reunió amb representants de la Terra Alta, on s’estan dissenyant estratègies paregudes de cara a traure el màxim profit de la Via Verda. Al llarg de l’any 2022, pel comptador de Prat de Compte van passar vora de 90.000 usuaris, unes xifres que se superaran sobradament este 2023 que tanquem. De cara als pròxims mesos, la Via Verda ‘Val de Zafán’ viurà importants millores. A la creació del Centro BTT de Queretes s’hi sumen la millora del tram comprès entre Alcanyís i Valldesgorfa o l’arribada de la Via Verda al Parc Natural del Delta.

Inversions als ajuntaments
Cal recordar que el FITE s’articule a través d’un conveni entre el govern central i la DGA, el qual va nàixer per a corregir els desequilibris estructurals de la província. Les administracions fan una aportació de 30 milions d’euros cada una, de forma que el FITE suposen 60 milions anuals per a projectes estratègics de la província. Unes ajudes que tenen diferents partides i línies d’injecció econòmica, com ara les que van dirigides als ajuntaments, i que al llarg dels últims anys s’han traduït en projectes destacats per a algunes poblacions del Matarranya. El passat mes de novembre es va firmar de manera telemàtica el nou FITE, i segons van avançar des de la conselleria, en unes setmanes s’informarà sobre diferents actuacions que es finançaran a través d’ell.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans