window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La Sectorial de Turisme confirme una partida de 1,5 milions d’euros per a Beseit

Govern d'Aragó reassigne els fondos corresponents a la unió d'estacions per Canal Roya, i que suposaven més de 26 milions d'euros

Imatge del conseller de Turisme i de Medi Ambient, a l'esquerra, al costat de l'alcalde de Beseit, durant la seua visita per Fira dels Bolets. Foto: R. Lombarte

El passat 29 de desembre de 2023, la Sectorial de Turisme d’Aragó va aprovar la redistribució dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí de les convocatòries de 2021 i 2022, salvaguardant així projectes vitals i irrenunciables per al Pirineu aragonès. Entre altres, es va donar llum verda a la redistribució dels 26,4 milions d’euros procedents dels Plans Extraordinaris de Sostenibilitat Turística en Destí del 2022, assignats inicialment a la Diputació Provincial d’Osca per a la unió d’estacions d’esquí d’Astún, Candanchú i Formigal-Panticosa per Canal Roya. D’esta quantia, més de 16 milions es quedaran al Pirineu, però altres partides aniran a altres territoris. Entre elles, una partida que rebrà Beseit d’uns 1,58 milions d’euros per a impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística.

D’esta manera, el Govern d’Aragó ha confirmat allò que era un crit de domini públic. De fet, el mateix conseller de Turisme i de Medi Ambient, Manuel Blasco, va avançar durant la celebració del Dia dels Bolets de 2023 que Beseit rebria este import per a la regulació dels seus espais naturals. Tal com va explicar fa uns mesos este mitjà, Blasco va posar en valor el potencial turístic d’esta població, i va recordar que «aquí ve tant de turisme que hem d’invertir per a ordenar». Pel que fa al projecte en qüestió, s’ha parlat de la creació d’un pàrquing dissuasori i l’impuls d’una flota d’autobusos que connecte esta zona d’estacionament esmentada amb el Parrissal. Esta actuació pretén alliberar de cotxes els carrers de Beseit, ja que per accedir a un dels seus grans atractius paisatgístics cal travessar la població.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans