Logotips d'organismes oficials

‘Imperdible’, el festival de Turisme i Benestar a la comarca del Matarranya

El projecte 'Matarraña, despierta el alma' organitza este certamen que tindrà lloc el 15 i 16 juny a Calaceit

Video Thumbnail
El nou festival 'Imperdible', de Turisme i Benestar a la comarca del Matarranya
L'ermita de Sant Cristòbol de Calaceit s'omplirà d'enriquidores el diumenge 16 de juny gràcies al festival 'Imperdible'. Una proposta que és el resultat del projecte 'Matarraña, despierta el alma', que fa poc més d'un any van posar en marxa els Empresaris del Matarranya i el consell comarcal. L'obje

L’ermita de Sant Cristòbol de Calaceit s’omplirà d’enriquidores el diumenge 16 de juny gràcies al festival ‘Imperdible‘. Una proposta que és el resultat del projecte ‘Matarraña, despierta el alma’, que fa poc més d’un any van posar en marxa els Empresaris del Matarranya i el consell comarcal. L’objectiu és posicionar la comarca en l’àmbit del turisme de benestar, promovent un estil de vida saludable, creatiu i conscient. Un dels organitzadors d’esta primera edició del festival ‘Imperdible’ i responsable del Centre Mandala, a Vall-de-roures, és Xavier Marina, què comenta que “la idea és posicionar la comarca en un turisme sostenible, descentralitzat i de benestar” i concreta que “si volem que este concepte del benestar siga la imatge que distingeixi el Matarranya d’altres destinacions turístiques, el més important és que s’ho cregui la mateixa gent del territori”. Amb este festival es busca que “qualsevol persona que vingui al Matarranya se senti impregnada d’esta sensació que vivim en un territori, en una natura, en uns pobles amb un col·lectiu de persones que viuen o que volen viure el benestar”.

El festival s’inaugurarà a les 17h. del dissabte a Vall-de-roures, concretament al saló d’actes de la seu comarcal. Tot seguit es donarà pas a la conferència ‘Consciència i territori’ a càrrec del Catedràtic de Psicologia Javier García Campayo. Diumenge serà el dia fort, quan professionals del benestar i artistes compartiran diferents pràctiques en format d’experiències a Calaceit. A l’espai destinat a tallers es podrà fer ioga, art en movi.ment, consciència emocional, teràpia amb fang, Qi Kung per a l’autocura, defensa personal i sanació intuïtiva en moviment. A l’espai Tallers Pinar petit les activitats programades són Kung Fu per a totes les edats, La Mirada de l’Ànima i Dansa Útera-alquímia femenina. D’altra banda, hi haurà l’espai Crearte on es podrà realitzar bioconstrucció, cistelleria amb Ànima, mandales i l’obrador de sorra itinerant. La sala de conferències, a l’interior de l’ermita de Sant Cristòfol, albergarà fins a deu conferències diferents, a més de ser l’espai escollit per a les meditacions. Estes seran ‘Meditacions Triratna’ amb Xavier Marina i ‘Caminar conscient’, a càrrec d’Edgar Tarrés. Finalment, les activitats en família seran massatge en famílies amb el matalàs mamirest, ioga matinal, mindfulness, cuina per a petits i Els ibers i el fang, a més de disposar d’un Espai Chiquis.

Tal com comenta Marina, “hi ha activitats per a totes les edats, per a un públic familiar, i per a xiquets” i ressalta que “el benestar no és patrimoni de persones adultes, és tot un aprenentatge”. El festival culminarà diumenge amb un final de festa i celebració amb Estatic Dance a càrrec d’Alex Blay.

Una proposta d’agermanament que unirà la població del Matarranya amb diferents sectors relacionats amb el turisme, des d’empresaris fins a productors. ”És un esdeveniment que pretén unir diferents sectors i al 100% de la població, desde la part més tradicional fins a la més cultural”, afirma Marina. Dos dies plens de xerrades i tallers on la salut, el benestar i una alimentació correcta seran els fils conductors del festival.

Al web dels empresaris del Matarranya es pot consultar tot el programa del festival.

ISABEL APARICIO
Mitjans