Logotips d'organismes oficials

Torredarques invertirà 25.000 euros per a moblar un hotel rural que estrenarà al novembre

El consistori s'ha beneficiat de les ajudes del LEADER que concedeix Omezyma. Per a obrir les portes, només faltarà revisar extintors i ascensor i una última mà de pintura

L'hotel rural que s'aixeque a Torredarques descanse a la plaça de la Bassa. Foto: R. Lombarte

El turisme al Matarranya camine a dos velocitats molt diferenciades. A la comarca tenim algunes poblacions que tenen més places hoteleres que habitants. En algunes altres, per contra, apenes existeixen les llicències turístiques. En este extrem trobem Torredarques, el municipi més menut del territori i l’únic en que pràcticament no et pots allotjar si vols vindre a fer turisme. Una realitat que, això sí, canviarà en qüestió de mesos. I és que l’ajuntament ha iniciat els últims passos perquè l’hotel rural que s’està aixecant a la plaça de la bassa es pugue inaugurar pròximament. La previsió és tindre-ho tot a punt per al novembre. I és que només queden alguns detalls, com ara pintar els interiors i la revisió d’extintors i ascensor. El pròxim pas serà l’adquisició del mobiliari. Gràcies a una partida econòmica de 25.000 euros procedent del primer tram de 2024 de les ajudes LEADER que ha aprovat el Grup d’Acció Local Baix Aragó i Matarranya, el consistori li podrà donar l’última espenta a un projecte que fa unes quantes legislatures que s’allargue.

Luis Lasmarías és l’alcalde de Torredarques, i va explicar que «gràcies a les ajudes d’Omezyma farem un pas important» per a l’obertura de l’hotel. Prèviament, a través de diferents subvencions, l’ajuntament va equipar la cuina, va adquirir els mobles del menjador i va vestir una petita sala. Amb la inversió al 80 per cent que s’ha aprovat (20.000 euros els subvencionarà el LEADER i els 5.000 euros que falten els posarà el consistori), «podrem vestir les habitacions, equipant-les amb llits, madalaps i els mobles corresponents», va afegir Lasmarías. A la vegada, «prepararem també una sala de reunions a la planta de dalt de l’hotel», pensada per a reunions de treball i xarrades, de manera que les instal·lacions «siguen molt acollidores i versàtils i inclús puguen ser atractives per als equips deportius que visiten Motorland». Des de l’ajuntament, el seu alcalde va detallar que una vegada estigués l’hotel moblat, només faltarien «la revisió dels extintors, una mà de pintura, posar a punt l’ascensor i la visita de Turisme d’Aragó per a la qualificació de l’hotel per a la seua obertura».

Des de la població del Matarranya van explicar que l’obertura de l’hotel és una de les prioritats de l’actual equip de govern, entenent que «és un motor de creixement econòmic que li pot donar molta vida a Torredarques. Som un municipi menut i som dels pocs municipis que no tenim cap allotjament, sigue cases de turisme rural o hotels», cosa que fa que «el turista que coneix Torredarques només vingue de pas». Una inversió que Lasmarías la considere positiva. No només per a Torredarques, sinó també per a la zona sud del Matarranya, «que millorarà la seua oferta turística», i inclús per a la comarca veïna dels Ports, amb el pes que té Morella com a gran destí d’interior. La previsió de l’ajuntament és inaugurar l’hotel rural per al mes de novembre. Actualment, Torredarques també està treballant en la substitució de totes les lluminàries del poble, passant-se a un sistema LED. Gràcies al DUS i a una subvenció que arribe al 100 per cent, la població modernitzarà la il·luminació dels carrers, resoldrà alguns punts crítics i reduirà de forma destacada les factures de consum elèctric.

Aquí pots escoltar l’entrevista que li hem fet a Luis Lasmarías, que és alcalde de Torredarques:

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans