Logotips d'organismes oficials

La Diputació porta a Fitur deu vídeos de cadascuna de les comarques terolenques per a fomentar el turisme

La Ruta de la Corona és la proposta del Matarranya, una senda circular de 225 km que passa pels 18 municipis de la comarca

Imatge del vídeo promocional de la Diputació sobre la comarca del Matarranya. Foto: NDM

La Diputació de Terol porta a la Fira Internacional de Turisme, Fitur, que se celebra a Madrid esta setmana, deu propostes de recorreguts, un per cada comarca terolenca, en format audiovisual i que poden veure’s ja en el canal de Youtube de l’ens provincial. Els treballs s’han fet dins del projecte “Vente a Teruel“, que busca mostrar la província com un territori ple d’oportunitats i lluitar així contra la despoblació en el medi rural.

Els vídeos, ha explicat la diputada de Turisme Marta Sancho, s’han elaborat en col·laboració amb cadascuna de les comarques, i han sigut les entitats locals les que han proposat les sendes a destacar, de manera que també servirà per a realitzar promoció del paisatge de cada zona. S’ha buscat a més que s’arrepleguen diferents atractius de la província, ja que es mostren entorns vinculats amb l’aigua, com a rius, senderes o barrancs, però també rutes vinculades amb el patrimoni miner, altres ideals per a escalar, per a fer amb bicicleta o a cavall.

El vídeo dedicat al Matarranya promociona la ruta de la Corona amb imatges de l’entorn natural i de diferents localitats, entre les quals destaca Fondespatla, Pena-roja de Tastavins, Vall-de-roures o Queretes. Una ruta circular que passa pels 18 termes municipals en una volta de 225 km i 3780 metres de desnivell. És una proposta exigent classificada com d’alta dificultat, però que pot completar-se per etapes fent parada als diferents pobles. Està pensada per a bicicleta, però pot fer-se com a una ruta senderista o de trail running. La ruta de la Corona travessa sendes de muntanya i pistes més planes com la Via Verda de la Val de Zafán, a més a més, dels nuclis urbans de la majoria de localitats matarranyenques.

La resta de vídeos passen per la Comarca Andorra-Sierra de Arcos, on es mostra la senda del Escuriza, i al del Baix Aragó ensenya les oliveras centenàries i el patrimoni paleontològic. Quant al Baix Martí, la proposta turística porta al Barranc Valdoria i la Cueva Negra, i a més, es promociona la Via Ferrata Peña Grajera de Libros. A les Conques Mineres el protagonista és el GR-262 i en Gúdar-Javalambre ho és la Ecosenda i Camino del Agua del pont del Diable amb el Mirador de las Hoces del Riu Mijares. Els vídeos es completen amb la Vía Verde de Ojos Negros, a la Comarca del Jiloca, el GR-8 amb les seues variants a la Comarca del Maestrazgo, i el GR-10 proposat per a cavalls a la Comarca Serra d’Albarrasí.

A més, s’ha elaborat un vídeo conjunt per a promocionar tots ells, destacant eixa riquesa natural de la qual presumeix la província de Terol, i que es projectarà en la presentació en Fitur.

Video Thumbnail

DPT. Comarca Matarraña. Ruta de La Corona

La Diputació de Terol porta a la Fira Internacional de Turisme, Fitur, que se celebra a Madrid esta setmana, deu propostes de recorreguts, un per cada comarca terolenca, en format audiovisual i que poden veure's ja en el canal de Youtube de l'ens provincial. Els treballs s'han fet dins del projecte

Vente a Teruel
El projecte Vente a Teruel, que compta amb un pressupost de 257.582 euros del Govern d’Espanya, s’articula entorn de tres grans eixos d’actuació que busquen atraure inversió a Terol, ajudar als més joves incidint en la formació i posicionar la província com una destinació turística saludable.

L’atracció d’empreses turístiques és un altre dels eixos del projecte, que es desenvolupa sota el nom «Inverteix a Terol, un valor de futur», i contempla la celebració de tres grans esdeveniments per a atraure empreses turístiques a la província, que han tingut lloc a Madrid, Barcelona i Valladolid, així com l’elaboració del Pla estratègic turístic provincial.

L’altre eix del projecte se centra en «Terol Jove» i cerca millorar les habilitats i competències empresarials d’aquest sector de la població en entorns rurals, sota el lema ‘Vine i Forma’t’. L’objectiu central és impulsar la competitivitat econòmica provincial mitjançant la promoció de l’emprenedoria a través de la realització de formació en línia. A esta línia es van presentar quasi un miler de sol·licituds per a realitzar una trentena de cursos en línia.

La iniciativa es desenvolupa al llarg de 2024 i compta amb el finançament del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern d’Espanya, en ser un dels projectes beneficiats de la convocatòria de subvencions per al finançament de projectes innovadors per a la transformació territorial i la lluita contra la despoblació. El 90 % de la dotació, 231.823,80 euros, es finança a través del Ministeri i la resta l’aporta la institució provincial.

REDACCIÓ / M. J.
Mitjans