Logotips d'organismes oficials

La Diputació Provincial de Terol arreglarà els desperfectes de la Via Verda

L'entitat provincial i la Comarca del Matarranya es van reunir aquest dilluns a Terol per a tractar punts en comú

La Comarca del Matarranya i la Diputació Provincial de Terol es van reunir aquest dilluns a la capital provincial amb la finalitat de buscar solucions davant l’impacte climatològic en el territori. A la sessió, van acudir el president de la Diputació Provincial, Manuel Rando, el vicepresident de la DPT, Alberto Izquierdo, i els representants comarcals liderats pel president Rafa Martí.

Davant la presència en les últimes setmanes de copiosos problemes entorn dels efectes de la borrasca Gloria, un dels temes a tractar durant la trobada va ser l’actual estat de la Via Verda Val de Zafán que creua el territori comarcal. El temporal va causar grans despreniments que inhabiliten el recorregut en diversos punts a pesar que la Comarca del Matarranya ja ha posat en marxa un pla per a la neteja i el recondicionament de la via. Aquest mateix dimarts diversos tècnics de la DPT van visitar la Via Verda per a catalogar el nivell de risc dels despreniments i el tipus d’actuació que es requereix. “Tenim la paraula de la Diputació que s’ocuparan dels punts més delicats als quals la Comarca no pot arribar i que, a més, ho faran el més ràpid possible perquè la Via Verda estiga oberta aquesta Setmana Santa”, va afirmar el president comarcal.

Els trams més malmesos són pràcticament impracticables. Un d’ells se situa en límit comarcal amb el terme municipal de Valdealgorfa, a l’oest del Matarranya, on un mur de contenció s’ha esfondrat parcialment. En finalitzar les tasques de neteja a càrrec de la institució comarcal, i a l’espera de què els tècnics cataloguen la zona, seria la Diputació l’encarregada d’assumir el cost de la seua reconstrucció.

Durant la reunió entre totes dues entitats també es va adquirir el compromís de revisar i renovar el conveni de serveis viaris hivernals entre ambdues. Un conveni mitjançant el qual la Comarca del Matarranya presta els serveis de condicionament de carreteres amb els vehicles de l’entitat en cas de nevades i gelades i que segons presidència “econòmicament no cobreix els costos dels 4 mesos d’intervenció de cada hivern”. La renovació del contracte dependrà de buscar alternatives a aquesta manera d’aprofitar els recursos que també supleix les emergències davant incendis en els mesos estivals.

PAULA VIVER
Mitjans