Logotips d'organismes oficials

El Matarranya demana evitar visites innecessàries per a residents no habituals i visitants

El territori està majoritàriament poblat per persones d'edat avançada i que per tant es troben en el rang de persones d'alt risc

Comunicat de l'Ajuntament de Queretes al seu Instagram. / Foto: NDM

Alguns Ajuntaments del Matarranya, dins del pla de prevenció de contagi pel coronavirus, han sol·licitat a residents no habituals i turistes a cancel·lar o posposar la seva visita al Matarranya.

La Comarca del Matarranya és un territori majoritàriament poblat per persones d’edat avançada i que per tant es troben en el rang de persones d’alt risc. Per això es demana evitar moviments innecessaris per a evitar així deixar-les exposades i posar-les en perill de manera innecessària. En aquest sentit, cal recordar que en les zones rurals la sanitat és menys accessible i que per tant els serveis són menors i més limitats.

De la mateixa manera, també se sol·licita als veïns que no surtin de la comarca, cancel·lar els viatges i quedar-se a les seves cases amb motiu de les mesures extraordinàries adoptades pel Govern d’Aragó seguint les recomanacions de les autoritats i de l’Organització Mundial de la Salut.

Els propis ajuntaments han demanat disculpes per la postura a pesar de l’afecte als seus visitants: “Veïns, amics i familiars, als quals volem enormement, que en l’actualitat i avui dia estudien o treballen fora del poble o el seu entorn més pròxim, els preguem encaridament que no vinguin a passar el cap de setmana”, anunciava l’Ajuntament de Cretes en un comunicat.

La Comarca del Matarranya, en el seu pla de contenció del COVID-19, ha cancel·lat la totalitat dels actes que tenien preparats per als pròxims 15 dies. Així mateix, a partir del pròxim dilluns queden suspeses les clases en tots els centres educatius d’Aragó. Paral·lelament, diferents hostalers com La Torre del Visco o l’Hotel La Fàbrica de Solfa han decidit tancar les seves portes en motiu de prevenció.

JOSÉ BLANCH
Mitjans