Logotips d'organismes oficials

L’alarma sanitària paralitza la instal·lació de fibra òptica i sobresatura la xarxa al Matarranya

Les plataformes de streaming, els videojocs i les xarxes socials són tres dels continguts més consumits durant aquests dies

Video Thumbnail
Telecomunicacions Matarranya Coronavirus
Donada la situació d'alerta sanitària provocada pel virus COVID-19 moltes són les empreses que opten ja pel teletreball. Les telecomunicacions s'han convertit ja en un factor indispensable del dia a dia de qualsevol. Les zones menys poblades, pateixen ara les caigudes de xarxa, falta de velocitat de

Donada la situació d’alerta sanitària provocada pel virus COVID-19 moltes són les empreses que opten ja pel teletreball. Les telecomunicacions s’han convertit ja en un factor indispensable del dia a dia de qualsevol. Les zones menys poblades, pateixen ara les caigudes de xarxa, falta de velocitat de connexió a internet i els problemes per a accedir a determinats llocs web.

Se satura internet a certes hores en les quals se superposen els trànsits de dada del teletreball i de les persones confinades. El trànsit ha augmentat en un 40% i, per tant, s’estableix en un 80% de la capacitat de la xarxa. Les plataformes de reproducció en directe o streaming, els videojocs i les xarxes socials són tres dels continguts més consumits durant aquests dies.

Des de Puyo Àrea Tecnològica, distribuïdor de Embou al Matarranya, actualment s’estan centrant en doblar i canviar enllaços per a donar major velocitat i que aquesta siga el més estable possible. El teletreball també ha fet col·lapsar la xarxa.

“Crec que no estàvem preparats per a això al Matarranya”, va explicar Sergio Puyo, propietari de Puyo Àrea Tecnològica. “Això ens servirà d’experiència perquè en el futur puguem preveure aquest tipus de problemes”, va assegurar Puyo. De moment el sistema, malgrat no oferir les millors connexions, segueix en peus i suporta la majoria de connexions durant la major part del dia.

Els desplegaments de fibra òptica en el territori s’han vist paralitzats. Tant les instal·lacions de fibra en els municipis com a usuaris s’han cancel·lat per complet. L’empresa sí que acudeix a realitzar certes reparacions o actuar en incidències sempre que l’usuari l’admeta.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank