Logotips d'organismes oficials

El Matarranya coordinarà les actuacions del COVID-19 amb DGA a través d’una Unitat de Coordinació Operativa Comarcal

Les administracions van mantindre aquest dimarts una reunió per videoconferència

Video Thumbnail
Unitat de coordinacio comarcal coronavirus
El secretari general del Departament de Presidència i Relacions Institucionals, José Luis Pinedo; la directora general d'Interior, Carmen Sánchez; el director general d'Administració Local, José Ramón Ibáñez; el Cap del Servei de Protecció Civil, Miguel Ángel Clavero, i l'assessor del Departament An

El secretari general del Departament de Presidència i Relacions Institucionals, José Luis Pinedo; la directora general d’Interior, Carmen Sánchez; el director general d’Administració Local, José Ramón Ibáñez; el Cap del Servei de Protecció Civil, Miguel Ángel Clavero, i l’assessor del Departament Antonio Pascual, van mantindre aquest dimarts una reunió per videoconferència amb els presidents comarcals per a avançar en l’organització i funcions de les denominades Unitats de Coordinació Operativa Comarcal, proposta que estarà orientada a la coordinació i impuls de mesures d’actuació vinculades a les necessitats de la població en una emergència sanitària a conseqüència del coronavirus.

En el transcurs de la reunió es va traslladar a les comarques que del que es tracta amb la creació d’aquestes Unitats és traslladar i replicar en l’àmbit comarcal “les formes i les maneres d’actuació que a nivell regional té el CECOP perquè des del punt de vista territorial les comarques semblen l’espai més adequat per a arribar a tots els municipis en aquesta mena d’actuacions. Es tracta també de replicar en totes les comarques les bones pràctiques que hagen donat resultat positiu aquests dies”.

La Comarca del Matarraña, arran de la videoconferència i igual que les altres comarques aragoneses, crearà a una Unitat de Coordinació Comarcal per a coordinar els assumptes referents al COVID-19 en el territori. La unitat estarà al corrent dels materials de protecció disponibles, la situació dels municipis i els espais que podrien prendre’s en cas d’emergència.

Les Unitats de Coordinació Operativa Comarcal, presidides pel president de cadascuna de les comarques, estarien formades per un membre dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat; un membre en representació de Salut Pública; un membre en representació dels Serveis Socials i un membre en representació de qüestions psicoterapèutiques.
En aquest sentit, Rafa Martí, president comarcal i del UCOCAL del Matarranya, va explicar que “s’establirà un protocol d’actuació per a cadascun dels casos aïllats o excepcionals que es donen en el territori”. Des de l’administració comarcal es va afirmar que ja s’està realitzant un seguiment de les persones que podrien estar aïllades en el territori des de la declaració de l’Estat d’Alarma, encara que ja major part de la població compten amb veïns o familiars que els assisteixen en cas de necessitat.

El servei de l’Àrea de Persones de la Comarca és una de les més sol·licitades aquests dies. Martí va assegurar que el Departament manté el contacte diari amb les Forces de Seguretat de la zona per a realitzar un seguiment de la situació. L’administració comarcal des de l’inici de l’emergència sanitària ha reduït la seua labor als serveis bàsics per al territori.

REDACCIÓ
Mitjans