Logotips d'organismes oficials

Setmana estable per a la Unitat de Coordinació Operativa Comarcal del Matarranya

Des dels diferents àmbits es van traslladar els canvis de protocol i necessitats produïts durant la setmana

Setmanalment es continuaran reunint la institució comarcal, sanitat, serveis socials i forces de seguretat. / Foto: J.Puig

Després de que la setmana passada es constituís la Unitat de Coordinació Operativa Comarcal del Matarranya, els representants dels diferents sectors es van reunir aquest passat dimecres per fer una posada en comú de com s’està gestionant la crisi del COVID-19 al territori.

Un cop més la reunió es va fer telemàticament i la va encapçalar el President de la Comarca del Matarranya. En ella van participar la directora del Centre Comarcal de Serveis Socials, la psicòloga de la Comarca, un metge del centre de salut de Vall-de-roures, el coordinador del Centre de Salut de Calaceit, el sergent de la Guàrdia Civil de Vall-de-roures, el cap de la Guàrdia Civil de Calaceit i el president de l’Agrupació de voluntaris de Protecció Civil de la Comarca del Matarranya.

Mentre que en la primera reunió es va fer una posada en comú de les dificultats de cada sector i la necessitat d’adquirir material de protecció a nivell comarcal, aquesta segona ha fet un repàs de com ha estat aquesta darrera setmana tant en l’àmbit sanitari, com d’assistència social o de forces de seguretat. S’han comentat els canvis en els protocols, les actuacions fetes, la situació actual, el pla de necessitats i les actuacions a realitzar durant els propers dies.

A nivell sanitari, al llarg de la darrera setmana s’han modificat alguns protocols amb l’objectiu de reforçar tant els centres de salut com els consultoris. “Des de la direcció d’Atenció Primària s’han traslladat a metges de darrer curs d’especialitat, amb l’objectiu de donar servei a Vall-de-roures mentre els altres metges podem centrar-nos en els consultoris. A banda, també hem reforçat les guàrdies amb la finalitat d’atendre totes les necessitats”, va comentar Daniel Ferrer, representant mèdic del centre de salut de Vall-de-roures.

Pel que fa al material de protecció, Ferrer ha declarat que, a diferència de la setmana anterior, no tenen mancances de material i, per tant, no han tingut que traslladar a Comarca una urgència en aquesta línia. “No hem demanat res perquè de manera recurrent estem rebent mascaretes d’alta protecció fp2 de l’administració pertinent”, va comentar Ferrer.

A banda, l’organització ‘Más que un aplauso’ ha fet una campanya per a recollir donacions per a la residència de Vall-de-roures, amb la qual s’han pogut subministrar 40 bussos de protecció reutilitzables al personal.

Per altra banda, des de l’àrea de serveis socials i psicologia de la Comarca van comunicar la realització d’actuacions d’urgències des del seu departament. A més, han estat donant suport a la residència, tant per a tasques internes com per a buscar nou personal.

En quan a les forces se seguretat i protecció civil, al llarg de la setmana s’han continuat duent a termes tasques de control del confinament, alhora que s’ha repartit material de seguretat als treballadors de tots els pobles de la comarca.

Per ara, el contacte entre institució comarcal, sanitat, serveis socials i forces de seguretat continuarà sent constant, alhora que es seguiran duent a terme les reunions telemàtiques de manera setmanal, amb l’objectiu de veure com evoluciona la situació i poder prendre decisions de manera dinàmica.

SABINA COLOMÉ

 

Mitjans