Logotips d'organismes oficials

La situació al principal focus de COVID-19 del Matarranya s’estabilitza

Tot i així, la xifra de morts a la residència s’eleva fins als 13 ancians

Poc a poc els ancians estan retornant a la residència. / Foto: J. Puig

En les últimes dues setmanes la situació a la comarca de Matarranya s’ha estabilitzat. Realitzades les diferents proves a la residència de Vall de Roures, els esforços es van unir en contenir els contagis.

Així, gairebé la meitat dels residents es van traslladar a altres residències, aconseguint rebaixar la càrrega assistencial de centre matarranyenc, que s’havia vist especialment sobrecarregada per les baixes de professionals sanitaris.

Dues setmanes després de la realització dels tests PCR per part de govern autonòmic, la repetició protocol·lària de les proves ha llançat llum sobre foscor: una desena d’empleats i diversos usuaris han donat negatiu.

Tot i així, lamentablement els morts han pujat fins a 13, tots ells gent gran. Si més no, actualment “no hi ha cap altre usuari en situació de gravetat, de manera que tenim esperances de no haver de lamentar un altre mort”, va especificar l’alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné.

Paral·lelament, més d’una desena d’avis han superat la malaltia i han estat traslladats de la residència d’Alfambra a la capital del Matarranya. “Es preveu que els trasllats es vagin succeint amb promptitud”, va concretar l’edil. Va afegir: “esperem que puguin tornar aviat a casa, a la seva llar: la residència de Vall-de-roures”.

Mentrestant, els treballadors que han donat negatiu en la repetició de les proves estan tornant al seu centre de treball, de manera que la càrrega assistencial comença a ser menor. Així i tot, Boné ha recalcat que “encara ens queda molt camí per recórrer. Hauran de seguir-se les mesures de seguretat i prevenció, que són molt dures tant per a l’exercici de la tasca professional com per als mateixos residents, que no es poden relacionar amb la resta dels companys i han de seguir separats a les seves habitacions ” .

Casos aïllats

Pel que fa als casos aïllats a la resta de la comarca, la tendència ha seguit la línia marcada per les estadístiques estatals. “A nivell sanitari està controlat el principal brot a la residència de Valderrobres i, a més, els casos confirmats en alguns municipis han estat donats d’alta, a l’igual que els etiquetats com ‘casos possibles’, que també han pogut tornar a la normalitat per complir amb els criteris epistemològics d’alta” va comentar el coordinador sanitari de Vall-de-roures, Daniel Ferrer.

El metge i alcalde de Fórnols va remarcar que “hem d’estar contents perquè la resposta de la població ha estat bona. Tot i així, no hem de baixar la guàrdia. No volem que hi hagin rebrots “.

SABINA COLOMÉ
Mitjans