Logotips d'organismes oficials

El servei de recollida de residus sòlids torne a la normalitat

En el 'Porta a porta' els horaris de recollida tornen a ser durant els matins i la recollida convencional es manté com abans

Video Thumbnail
Augment reciclatge
Progressivament els serveis comarcals s'adapten a la situació de nova normalitat que ha deixat la crisi sanitària del COVID-19. I és que aquesta setmana el servei de recollida de residus sòlids ha tornat al seu horari habitual abans que es declarés l'estat d'alarma; un servei que no s'ha deixat de p

Progressivament els serveis comarcals s’adapten a la situació de nova normalitat que ha deixat la crisi sanitària del COVID-19. I és que aquesta setmana el servei de recollida de residus sòlids ha tornat al seu horari habitual abans que es declarés l’estat d’alarma; un servei que no s’ha deixat de prestar en cap moment duran l’estat d’alarma.

D’aquesta manera el servei convencional ja ha tornat al seu horari anterior, de forma que en la majoria dels pobles ja torne a passar els diumenges en una ruta i dilluns de matí dos. Un servei que també torne al ‘Porta a porta’ en l’horari de recollida durant els matins en lloc de passar per les nits com havia fet en els últims dos mesos.

Tot i que el servei no produeix un contacte directe amb els usuaris, des de La Comarca, com a mesura de seguretat i prevenció, van decidir adaptar els horaris i pesar a fer la recollida nocturna. D’aquesta manera, esta possible font d’emissió va quedar reduïda, per garantir la distancia entre els usuaris i treballadors.

A més, com altres mesures de seguretat en el servei de ‘Porta a porta’ els encarregats desinfectaven el cubos amb un esprai higienitzant per evitar que les persones que recullen els cubos pogueren contagiar o ser una font de contaminació d’una vivenda. I és que encara que vagen protegits en guants, els treballadors toquen els cubos de tots els veïns del poble. En la recollida convencional a tots els pobles han deixat els contenidors de la fracció resto oberts perquè els veïns no hagueren de tocar les tapes dels contenidors per evitar contagis. I paral·lelament a tots els pobles els propis ajuntament s’ha encarregat de desinfectar els carrers.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank