Logotips d'organismes oficials

La Comarca del Matarranya continua garantint els serveis essencials a tot el territori

Serveis socials i recollida de residus limiten les feines presencials; esports, cultura i escola d'adults s'adapten de manera telemática

Els teballs presencials a la seu de la Comarca del Matarranya s'han limitat a personal d'administració. Foto / MJG

El treball presencial s’ha limitat a aquells serveis determinats com prioritaris o essencials. Un d’aquests són els serveis socials que continuen oferint ajuda a les diferents famílies, residencies, centres de salut i usuaris detectats. El treball presencial continua en l’ajuda a domicilis per persones amb dependència, mentre que també s’ofereix suport psicològic a víctimes de violència de gènere o assessorament a famílies contagiades. Per poder disposar de les treballadores socials, educadora social o psicòloga es pot contactar a través del 978 890 882.

El contacte amb els ajuntaments de les diferents localitats és frequent i de manera periodica mínim un cop per setmana. Els municipis estan suplint ajudant en tot el possible de manera que cap persona és quedo desatesa. Les desinfeccions les estan duent a terme des dels diferents ajuntaments, des de Comarca s’han posat a disposició les diferents autobombes disponibles així com de les autobombes de medi ambient.

Pel que fa al servei de residus sòlid i urbans es continua garantint la recollida d’aquests tot i que l’horari s’està modificant en funció de les millores que van observant. Al principi es feia de nit per no tenir contacte, tot i que en alguns pobles també es fa de matí, perquè també desinfectem els contenidors i el procés és més llarg. D’aquesta manera es recorde que els contenidors es deixen oberts per evitar tocar-los i no és necessari tancar-los després del seu ús. Respecte al‘ Porta a porta’, els treballadors desinfecten els diferents contenidors individuals cada cop que procedeixen a la recollida.

La Comarca del Matarranya continua adaptant-se a la situació de crisi sanitària. Per al moment des del centre estan intentant disminuir les feines presencials que pel moment només afecten al personal d’administració. Pel que fa a la resta de serveis, s’està intentant treballar al màxim a distància via on-line en tots aquells àmbits que és possible: “És difícil, s’ha de reconèixer que no estàvem preparats per a treballar telemàticament”, va afirmar Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya.

Així mateix, es continua garantint els serveis d’analítica de l’aigua i d’altres com l’escola d’adults que treballa des de casa. Des del Departament d’Esports preparen diferents vídeos per fer exercici durant el confinament i des de cultura han creat l’espai “xarrem un ratet” per parlar de tradicions i costums. També Es donen receptes tradicionals del Matarranya per poder-les fer servir.

JOSÉ BLANCH

 

Mitjans