Logotips d'organismes oficials

Aragó llença la campanya “Rincones singulares #cerca de casa”

Tres de les propostes inclouen espais naturals del Matarranya: Roques del Masmut, Parrissal de Beseit i el Salt de La Portellada.

L'objectiu és potenciar l'economia i el sector turístic. / Foto: NDM

La campanya “Rincones singulares #cerca de casa” proposa diferents llocs que es poden visitar sense sortir de la província. Aragó s’ofereix com una destinació única, en la qual, a més de racons coneguts per la bellesa de la natura o el patrimoni, com el Monestir de Pedra, a Saragossa, Albarracín, a Terol o el Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, a Osca, hi ha molts altres atractius que val la pena descobrir.

La Direcció General de Turisme posa en marxa aquesta proposta per a la desescalada. Aragó ha entrat en la fase dos, el que permet moure’s dins de la província, però la campanya va més enllà, recomanant altres destinacions i alternatives turístiques per quan es pugui viatjar lliurement entre les tres províncies aragoneses.

Amb l’objectiu de fomentar la riquesa turística d’Aragó, s’ha llançat un primer llistat de propostes que s’han seleccionat per la seva idoneïtat després del confinament perquè la gran majoria són espais a l’aire lliure que faciliten mantenir la necessària distància de seguretat.

Es tracta a més d’una aposta per potenciar l’economia aragonesa i el sector del turisme, que ha estat un dels més malparats per aquesta crisi. I sempre dins de les recomanacions i mesures sanitàries, sent estrictament responsables amb la seguretat i la salut individual i col·lectiva a través de l’efectiu distanciament social.

Una forma de viatjar compatible amb la filosofia slow driving (www.slowdrivingaragon.com), que permet perdre’s en llocs recòndits descobrint tota la riquesa turística, gastronòmica, paisatgística i patrimonial d’Aragó.

Dins el del Pla de Xoc Turisme d’Aragó que es va presentar el passat divendres, es potencia la implantació i adhesió d’establiments al Distintiu de Garantia que asseguri que els establiments compleixen amb els requisits exigits en els protocols establerts; un distintiu que servirà també per a distingir als establiments turístics amb diverses normes d’higiene i seguretat.

 

‘Rincones singulares’ a Terol

El llistat elaborat al voltant de les propostes turístiques per fer a la província de Terol inclou: Pinares de rodeno (C.Sierra de Albarracín) (C. del Jiloca), La estanca de Alcañiz (C. Bajo Aragón), Castillo de Peracense, Parque geológico Aliaga y senda fluvial (C. Cuencas Mineras), Puente de Luco de Jiloca (C. del Jiloca), Órganos de Montoro (C. Andorra-Sierra de Arcos/C. Maestrazgo), Nacimiento río Pitarque (C. Maestrazgo), Ríos de Piedra en Orihuela del Tremedal (C. Sierra de Albarracín), Cascada de Calomarde (C. Sierra de Albarracín), Aguaviva (C. Bajo Aragón), Rambla Barrachina (C. Cdad. Teruel), Peñarroyas (C. Cuencas Mineras), Cuevas de Cañart (C. Maestrazgo), Amanaderos Riodeva (C. Cdad. Teruel) i Javalambre y Galáctica (C. Gúdar-Javalambre).

Tres de les propostes inclouen espais naturals del Matarranya: Roques del Masmut, Parrissal de Beseit i el Salt de La Portellada.

 

REDACCIÓ
Mitjans