Logotips d'organismes oficials

Els treballadors es reincorporen a la seu comarcal on serà necessària la cita prèvia

Els dubtes s'intentaran solucionar de forma telemàtica i en cas que no sigui possible es farà una visita presencial

Han preparat un nou protocol d’entrada i sortida, la porta ha estat dividida en dos amb un separador. / Foto: J. Puig

L’edifici de la seu comarcal comence a recuperar l’activitat a poc a poc. Després d’adaptar els seus espais per poder garantir la seguretat entre els treballadors i visitants, ara es preparara per a la reincorporació presencial dels treballadors al seu lloc de feina. “Des de l’equip de govern hem arribat a la conclusió que hem de reobrir i incorporar progressivament als treballadors”, va explicar el president de la Comarca, Rafa Martí.

Per poder accedir al centre, això si, serà necessària demanar hora en antelació. El president va ser clar: “Sense cita prèvia no es podrà entrar”. Estes restriccions pretenen garantir la seguretat, disminuir i reduït el transit de persones i evitar aglomeracions, ja que l’espai comarcal és un lloc on hi ha molts serveis i llocs en comú que compateixen totes les àrees. D’esta manera serà obligatori contactar amb els diferents serveis per telèfon, i en la mesura de lo possible els dubtes s’intentaran solucionar de forma telemàtica. En cas que no sigui possible es farà una visita presencial i es donarà cita. Esta mesura de cita prèvia no és una cosa provisional, sinó que la intenció per al moment és d’utilitzar-la durant tot el mes de juny. D’esta forma els usuaris no hauran d’agrupar-se ni fer coa, ja que es demane arribar amb puntualitat a l’hora acordada.

A més, també han preparat un nou protocol d’entrada i sortida. En aquest sentit, la porta d’entrada ha estat dividida en dos amb un separador. Així mateix, en l’entrada hi haurà una persona fent un control per veure qui entre i qui surt, de manera que no entron nous usuaris fins que els altres no hagin sortit.

Fins ara els treballadors han continuat la seua veïna a distància, però ara s’incorporaran de forma presencial paulatinament 2 dies a la setmana, unes 14 hores, i la resta d’hores les faran des de casa. “No volíem de cop i volta tenir aquí a tot el personal incorporat presencialment”; va assegurar Martí. Un procés progressiu perquè els treballadors i usuaris puguen adaptar-se als nous espais i normes.

A partir del proper dia 8, en la previsible entrada en la Fase 3, Aragó possiblement permetrà la circulació entre províncies i per això la seu comarcal també obrirà l’oficina de turisme “encara que jo crec que en este mes de juny hi haurà poc turisme, perquè encara que s’obri autonòmicament les tres províncies l’afluència no serà el mateix que tot l’estat”, va explicar el president. D’esta forma, segurament l’oficina obrirà de tardes per no confluir visitants amb els treballadors i usuaris. El president va declarar: “Seran benvinguts, però demanem que la gent compleix qui les normatives igual que la gent del territori”.

Durant aquest temps de confinament els serveis que ofereix la Comarca del Matarranya s’han adaptat per poder-los oferir en teleassistència de manera que “la comarca en cap moment ha estat tancada, sí que no ha estat oberta presencialment. Però vam muntar una sèrie de torns per les àrees que tenim i es va treballar de casa”. A l’inici de la pandèmia el centre comarcal va haver de tancar les seues portes per evitar així possibles contagis i frenar la propagació.

Video Thumbnail

Obri seu comarcal matarranya valde

L'edifici de la seu comarcal comence a recuperar l'activitat a poc a poc. Després d'adaptar els seus espais per poder garantir la seguretat entre els treballadors i visitants, ara es preparara per a la reincorporació presencial dels treballadors al seu lloc de feina. "Des de l'equip de govern hem ar

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank