Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya es quede amb el premi territorial en la final del concurs ‘Ficcions’

El premi territorial del Matarranya la guanyadora va estar Roser Aragonés, d'Arenys de Lledó

Video Thumbnail
Entrega premis Ficcions Amic IES Matarranya Arenys
El passat dimecres 17 de juny va tenir lloc el lliurament final dels premis del concurs online de literatura en català 'Ficcions', en el qual 5 obres d'alumnes de l'IES Matarranya van ser escollides com finalistes entre més de 3660 propostes de tot l'àmbit de parla catalana. D'aquesta forma alguns d

El passat dimecres 17 de juny va tenir lloc el lliurament final dels premis del concurs online de literatura en català ‘Ficcions’, en el qual 5 obres d’alumnes de l’IES Matarranya van ser escollides com finalistes entre més de 3660 propostes de tot l’àmbit de parla catalana.

D’aquesta forma alguns dels participants es van reunir a la biblioteca d’Arenys de Lledó per gaudir de la gala final que es va emetre per Instagram Live. “Hem pensat de mirar-ho junts, com si anéssim a mirar la Final de la Copa, però en un acte cultural”, va bromejar la professora de català a l’Institut, Pepa Nogués. De fet, abans d’aquesta final, des del centre ja van organitzar una festa online per celebrar la quantitat d’obres seleccionades amb música i escriptors, en un acte on van presentar les 35 obres fetes al Matarranya.

Tot i que finalment cap de les obres va guanyar en la categoria general, si van optar a la categoria territorial. En aquest, cas en el premi territorial del Matarranya la guanyadora va estar Roser Aragonés, d’Arenys de Lledó i alumna de tercer d’ESO. “Estic molt contenta, no m’ho esperava”, va assegurar la jove. En concret, la seua obra tractava d’un personatge que té visions d’un futur contaminat per culpa dels humans i ell ha de descobrir amb l’ajuda d’un amic de la biblioteca perquè té aquestes visions.

Aquesta no és la primera edició en la qual es presenta el centre, l’any anterior també va participar i va comptar amb dos finalistes. Respecte a l’entrega anterior, “va ser una gala a Barcelona i tenim un record molt bonic, va ser molt xulo”, va assegurar Nogués. Una edició en la qual Maria Pilar Serrés va ser finalista, de la mateixa forma que ho ha fet aquest any. “La meua experiència va ser molt bona l’any passat i per això he decidit tornar a participar aquest any”.

La participació en el concurs es fa a partir de l’assignatura de català del centre com una eina més d’aprenentatge: “estem molt contents, els dos professors de català vam apostar molt per aquest projecte, perquè pensem que escriure engloba moltes habilitats comunicatives, tant per millorar el coneixement de la llengua, imaginació, estructura, expressió escrita o compressió lectora”, va explicar la professora Pepa Nogués.

El concurs està organitzat per l’Associació de Mitjans AMIC, que aglutina més de 400 mitjans de comunicació audiovisuals, i participen alumnes de Valencià, Illes Balears, Catalunya, Andorra, i a Aragó el centre del Matarranya.

JOSÉ BLANCH
Mitjans