Logotips d'organismes oficials

S’adequa l’accés a les 31 basses preparades pel risc d’incendis forestals

Des de la Comarca del Matarranya s'està actuant en la infraestructura a través de la quadrilla comarcal

Video Thumbnail
Neteja basses antiincendis Fondespatla
L'època estiva comporta l'augment del risc per incendis forestals en la zona. Des de la Comarca del Matarranya s'està actuant en la infraestructura preventiva que s'està adequant a través de la quadrilla comarcal. En total, l'administració compta amb 31 basses destinades a la prevenció d'incendis en

L’època estiva comporta l’augment del risc per incendis forestals en la zona. Des de la Comarca del Matarranya s’està actuant en la infraestructura preventiva que s’està adequant a través de la quadrilla comarcal.

En total, l’administració compta amb 31 basses destinades a la prevenció d’incendis en tot el territori en les quals s’ha actuat amb labors de neteja i adequació. Durant el mes de juny es va analitzar l’estat i l’accés de cadascuna d’elles, detectant les dificultats d’accés que podrien tindre els camions i helicòpters o hidroavions. La quadrilla comarcal s’ha encarregat d’adequar els camins d’accés a les basses, possibilitant així l’accés de camions en cas d’haver d’actuar. A més, els operaris han netejat les zones pròximes a les basses.

La col·laboració amb els Agents de Protecció Natural (APN) és “molt afí”, segons l’administració, i possibilita detectar qualsevol possible desperfecte perquè actue la Comarca. Les 31 infraestructures comprenen basses de tota mena, des de dimensions molt reduïdes fins a grans capacitats com un decàmetre cúbic en Fondespatla. A pesar que les grans precipitacions enguany permeten el proveïment hídric, “demanem que es tinga molta precaució tant els habitants com els turistes, sobretot amb cigars i en fer foc”.

REDACCIÓ
Mitjans