Logotips d'organismes oficials

El CRA Tastavins, a punt per a la tornada a les aules

El centre aplicarà els nous protocols sanitaris i ha adaptant el projecte educatiu a la nova realitat

Video Thumbnail
Previa inici curs escolar primaria CRA Tastavins PNRJ
La setmana que ve s'inicia el curs escolar a l'Aragó. Està previst que es realitze de manera esglaonada. Als Centres Rurals Agrupats del Matarranya, que compten amb pocs xiquets, els més menuts els d'infantil començaran dilluns i els de primària s'incorporaran dimarts. Excepte a Pena-roja que començ

La setmana que ve s’inicia el curs escolar a l’Aragó. Està previst que es realitze de manera esglaonada. Als Centres Rurals Agrupats del Matarranya, que compten amb pocs xiquets, els més menuts els d’infantil començaran dilluns i els de primària s’incorporaran dimarts. Excepte a Pena-roja que començaran dimecres al ser el dia 8 festa local. Des dels centres escolars ja tenen a punt tots els protocols sanitaris per fer front a la pandèmia i convertir les escoles en espais el màxim de segurs possibles.

Tot el professorat del CRA Tastavins està impacient per tornar a obrir les portes de les escoles i rebre de nou als xiquets del poble. En els darrers dies els equips directius han estat treballant intensament per tenir-ho tot a punt, aplicant els nous protocols sanitaris i adaptant el projecte educatiu a la nova realitat.

En estos pobles, on les ràtios d’alumnes ja són reduïdes de per si, principalment han potenciat els desdoblaments. I han hagut reubicar els espais, i en alguns centres sí que les instal·lacions se’ls han quedat menudes.

Davant de possibles casos de Covid-19, seran els serveis sanitaris els que marcaran els passos a seguir. Això si, han avisat als pares i mares que no porten els fills a l’escola si presenten símptomes compatibles amb el coronavirus. Davant d’un possible rebrot i el tancament del centre, estos tenen preparats plans de contingència, amb la digitalització de continguts i la identificació de famílies vulnerables que puguen tenir dificultats a l’hora de seguir el curs de manera telemàtica.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans