Logotips d'organismes oficials

El vicepresident de la DPT dona suport a les al·legacions pel nou decret de purins i demana “sensibilitat” amb el Matarranya

"La normativa no ha de fer-se des dels despatxos sinó comptant amb la gent del territori", Alberto Izquierdo

Vicepresident, diputats i representants municipals i comarcals reunits a la seu de la Comarca. | Foto: J. Puig

Este passat dijous 17 de setembre el vicepresident de la Diputació Provincial de Teruel, Alberto Izquierzo, va visitar el Matarranya i va mantindre una reunió amb els representants de la Comarca del Matarranya, “amb la Comarca del Matarranya sempre hi ha hagut molt bona col·laboració i dotarem als seus convenis correctament perquè els serveis a la Comarca tampoc li coston diners”, va assegurar Izquierdo. Entre els acords de la DPT i la Comarca estan els convenis sobre els serveis viaris hivernals i extinció d’incendis, dos punts clau en el desenvolupament del territori.

En la seua visita al Matarranya el vicepresident va escoltar les demandes del sector primari pel que fa al nou decrets de puris i el nombrament del Matarranya com a Zona Vulnerable per nitrats. “Les al·legacions del sector al decret són molt raonables i confio que el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient les atenga perquè la normativa no ha de fer-se des dels despatxos sinó comptant amb la gent del territori”. D’estaforma ha mostrat el seu suport a les al·legacions del sector ramader del Matarranya el vicepresident de la Diputació de Terol, Alberto Izquierdo.

El viceprresident considera que la nova normativa del Govern d’Aragó sobre la gestió de purins “ha d’escoltar el que diu la gent que treballa i viu en la zona i que amb el seu empenyiment donen vida al Matarranya”, per la qual cosa ha demanat a l’Executiu “sensibilitat” per a atendre les al·legacions que han presentat els representants municipals.

La Comarca del Matarranya va acordar recentment en ple presentar al·legacions a l’ordre del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient per la qual es designen i modifiquen les zones vulnerables a la contaminació de les aigües per nitrats procedents de fonts agràries a Aragó. “Comparteixco les al·legacions que han presentat des de la Comarca, perquè volen que es faci un estudi més minuciós de cada zona i que es tinga en compte al territori” ha ressaltat Izquierdo que ha subratllat que “cal complir la llei però les administracions no poden posar més pedres en el camí a la gent que està treballant per la seua terra, sinó que s’han de posar solucions”.

Izquierdo confia que el Govern d’Aragó atendrà les reivindicacions del sector i també espera que la normativa final contemple “un període de transició perquè els agricultors i ramaders puguen adaptar-se”.

El vicepresident ha estat acompanyat pels diputats provincials Antonio Pérez i Berta Zapater, així com representants municipals com l’alcalde de Ràfels i conseller de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya, José Ramón Arrufat; l’alcaldessa de Fondespatla, Carmen Agut i l’alcalde de Pena-roja de Tastavins, Ricardo Blanch, entre altres. A més, Izquierdo també ha visitat les instal·lacions del Grup Arcoiris on s’ha reunit amb el president del grup, Delfín Albesa, i el director general, Juan José Molés.

Video Thumbnail

Convenis Diputacio Comarca Visita Vicepresident

Este passat dijous 17 de setembre el vicepresident de la Diputació Provincial de Teruel, Alberto Izquierzo, va visitar el Matarranya i va mantindre una reunió amb els representants de la Comarca del Matarranya, "amb la Comarca del Matarranya sempre hi ha hagut molt bona col·laboració i dotarem als s

REDACCIÓ
blank Mitjans blank