Logotips d'organismes oficials

Comarca aprove un pressupost «de resistència» valorat en 2,86 milions d’euros

Els comptes ixen avant amb el vot a favor de PSOE, PAR i Chunta i l'abstenció de PP. L'equip de govern parle d'uns pressupostos continuistes i socials

Imatge de la sessió plenària corresponent al mes d'abril i celebrada el dimarts 19. Foto: R. LOMBARTE

El ple comarcal corresponent al mes d’abril ha centrat el debat en els pressupostos per al present exercici 2022. Uns números que estan xifrats en 2,86 milions d’euros i que van tirar per avant gràcies al vot a favor de PAR, Chunta i PSOE, així com l’abstenció del PP. Es tracte d’uns pressupostos que Rafa Martí, el president de l’ens comarcal, va catalogar «de resistència» i que volen mantindre aquells serveis que es presten als veïns del Matarranya. En este sentit, Martí va recordar que «es tracte d’un pressupost molt social», per això bona part dels comptes es destinen al personal contractat des de la Comarca.

Uns números que van ser aprovats gràcies al vot favorable dels tres partits d’equip de govern. Des del PSOE, el portaveu José Ramón Guarc va dir que «la nostra voluntat era que els pressupostos tiraren per avant, ja que s’ajusten a les necessitats que tenim al territori». En una mateixa direcció es va pronunciar el portaveu de CHA, Fernando Mallén, que va entendre que «estos pressupostos són molt socials i se centren sobretot a prestar serveis, que d’una altra manera seria impossible que es pogueren donar a molts municipis del Matarranya». Des del PAR, Carmen Agud va recalcar que «hem votat a favor d’un pressupost molt ajustat i que prioritze mantindre unes partides socials que inclús hauria estat interessant ampliar donada la importància que tenen».

Des del PP, Carlos Boné va destacar que «si bé entenem que la manera de treballar de l’equip de govern no ens agrade, cosa que hem transmès en reiterades ocasions, donada la situació actual, esta vegada hem decidit abstindre’ns». Durant el ple d’abril també van ser aprovats altres punts a l’ordre del dia, entre ells les aportacions que es concedeixen a les associacions de música, així com la contractació d’un estudi amb la Universitat de Saragossa que valorarà l’impacte que poden tindre els parcs eòlics al territori.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans