Logotips d'organismes oficials

Pena-roja fa públic els finalistes dels seus concursos de cultura

'El llevador de penes' de David Serra s'ha fet amb el primer premi en la modalitat de relats curts

A la dreta l'obra guanyadora: 'Homominoide deportado'. | Foto: MJG

Coincidint amb la festa dels ‘Sants Patrons’, l’ajuntament de Pena-roja de Tastavins ha fet públic les obres guanyadores del concurs de pintura ‘Desideri Lombarte’ i del concurs de relats curts ‘Matíes Pallarès’. En la categoria de pintura, l’obra vencedora ha estat ‘Homominoide deportado’, de Jorge Alba Arias, de Sant Quirze del Vallès (Barcelona). L’obra finalista rebrà un premi valorat en 700 euros.

Per part seua, ‘El llevador de penes’, de l’autor David Serra establert a Lió (França), s’ha fet amb el primer premi en la modalitat de relats curts. Així mateix, ‘Centellejos’, de l’autor José Peñarroja, de Menorca, ha obtingut el segon premi. A més, el jurat lliurarà un accèssit a l’obra ‘El fons del pou’, de l’autor Ramon Pros, des de Barcelona.

En l’edició d’enguany, el certamen ‘Matíes Pallarès’ ha comptat amb un total de 232 relats curts, entre els quals hi havia obres de gran qualitat literària. Per part seua, el concurs de pintura ‘Desideri Lombarte’ que impulsa l’Ajuntament de Pena-roja ha superat en aquesta 17a edició tots els rècords de participació. En concret, es van presentar un total de 115 pintures. Les 25 millors obres es van exposar en el santuari de la Verge de la Font al llarg del passat mes de desembre, i per a fer al públic partícip d’aquesta mostra, els assistents podien votar (de manera anònima i no vinculant) el quadre que consideraren digne mereixedor del premi. Un total de 47 visitants van exposar el seu vot en l’urna de manera anònima.

El lliurament, per a setembre

Davant la situació d’emergència sanitària, l’Ajuntament de Pena-roja ha suspés els actes de lliurament d’aquestes distincions i les trasllada a les festes de setembre. Al llarg dels pròxims dies, el jurat del concurs de grafittis que també impulsa Pena-roja de Tastavins donarà a conéixer el seu veredicte.

REDACCIÓ
Mitjans