Logotips d'organismes oficials

Les formacions de la província celebren una Trobada de Bandes en format virtual

Un total de 12 bandes de música han penjat concerts que han gravat als seus corresponents pobles. Hi ha participat, entre altres, la banda Francisco Turull de Queretes

La banda Peñarbés va commemorar fa unes setmanes la festa de Santa Cecília, patrona dels músics. Foto: M. Jiménez

La Diputació Provincial ha recuperat les tradicionals Trobades de Bandes. Però ho ha fet en un format diferent. I és que un total de 12 bandes de música de la província, entre les quals trobem la Banda Francisco Turull de Queretes, han participat en una trobada de bandes virtual. En concret, cada banda de música va gravar una actuació al seu corresponent municipi. Uns vídeos que conformen una llista de reproducció que està disponible en el canal de Youtube de la Diputació i que està oberta a tots els usuaris.

El diputat de Cultura i Turisme de la Diputació, Diego Piñeiro, va destacar que esta acció es va acordar fa uns mesos en una reunió amb els directors de les bandes musicals per videoconferència. «Vam decidir reunir diferents actuacions i penjar-les al canal de YouTube de la Diputació», de manera que tots pogueren «conèixer el potencial de les bandes de música de la província i viure estos concerts», va considerar Piñeiro. Al mateix temps, el diputat de Cultura espere que el pròxim 2022 les bandes de música «tornen a brillar als pobles de la nostra
província».

Les bandes de música que han penjat les seues actuacions al YouTube de la Diputació són ‘El Trinquete’ de La Mata de los Olmos, la banda de Monreal del Campo, la Asociación Musical de Montalban, la Unión Musical de Sarrió, la Francisco Turull de Queretes, ‘Los Troneras’ de Mosquerola, la banda de Linares, la banda de Cella, la banda de Villarquemado, la banda musical de Mora de Rubielos, l’associació Gaspar Sanz de Calanda i la Lira Alcañizana d’Alcanyís. Altres bandes, com ara la San Antón, encara no han reprès els assajos i les actuacions.

La Peñarbés rescate Santa Cecília
A nivell comarcal, una de les bandes de música que sí ha reprès la seua activitat és la Banda Peñarbés. De fet, la banda municipal de Pena-roja inclús ha commemorat la festa de Santa Cecília este 2021. En concret, va honrar la patrona dels músics a finals del mes de novembre. I ho va fer amb una actuació a Santa Maria la Major, posant música a la litúrgia i tocant un parell de cançons en format concert. Les bandes i les escoles de música han segut un dels sectors més castigats per la pandèmia. Moltes bandes porten des de març de 2020 sense celebrar un assaig.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans