Logotips d'organismes oficials

Àngels Graells expose a ‘La Fábrica de Solfa’ una col·lecció de joies inspirades en la seua filigrana

La creadora, vinculada a Beseit, ha creat dotze peces úniques i quatre de seriades que versen sobre les marques d'aigua i la fabricació de paper

Video Thumbnail
Àngels Graells Exposició Filigrana Beseit
Filigrana: senyal o marca transparent, únicament perceptible a contraclaror, fet en el paper en el moment de la fabricació. La soprano i creadora Àngels Graells, estretament vinculada a Beseit, va presentar el passat 30 de desembre una col·lecció de joies que han estat inspirades en les marques d'ai

Filigrana: senyal o marca transparent, únicament perceptible a contraclaror, fet en el paper en el moment de la fabricació. La soprano i creadora Àngels Graells, estretament vinculada a Beseit, va presentar el passat 30 de desembre una col·lecció de joies que han estat inspirades en les marques d’aigua. La col·lecció, disponible a La Fábrica de Solfa fins al pròxim mes d’abril i inspirada precisament en la filigrana de l’hotel, està emmarcada dins de les ‘Històries Gourmet’ que impulse este negoci. Una col·lecció formada per quatre peces seriades que poden ser replicades i dotze peces úniques. Al mateix temps, Graells expose quatre joies del seu catàleg musical, una producció artesanal que va començar a meitats dels anys 90 i que porte la firma Sons d’Argent.

Àngels Graells, creadora que ha estat sempre lligada a la música, va remarcar que «a les parets de ‘La Fábrica de Solfa’ hi trobareu la filigrana que hi havia al paper que es fabricava a Beseit, la recreació d’aquesta filigrana, d’aquesta forma tan suggerent». Peces inspirades en les marques d’aigua i en el passat industrial de Beseit. La filigrana com a inspiració, però també com a discurs. A les joies «hi ha textures com si fossin d’aigua. Per això trobem esmalts». Peces úniques que ens recorden al paper, el qual amaguen esta filigrana, un tresor intern. «Una fàbrica de paper està associada a l’aigua. Per això he buscat textures de la joia que fossin orgàniques», va afegir l’autora. De fet, l’autora ha buscat materials nobles per a crear les joies, com la plata, combinada amb pissarra i pedres.

La col·lecció està formada per dotze peces úniques i quatre de seriades que es poden replicar. Ara bé. L’artista reconeix que «dins de les peces que poden ser replicades, jo els hi dono un acabat diferent, perquè no m’agrada acabar les peces sempre iguals». Una col·lecció que es complemente amb «una petita mostra del que jo faig habitualment, perquè em dedico a fer joies de música». De fet, Graells va afegir que «tota la vida m’he dedicat a la música». D’aquí el fil conductor de la seua obra. La creadora va apuntar que la col·lecció dedicada a la filigrana no sol s’ha fet pensant en Beseit, sinó que «és la primera vegada que faig una exposició monotemàtica d’un element que no és musical». Les joies s’exposen al menjador de ‘La Fábrica de Solfa’ i de venda al públic.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans