Logotips d'organismes oficials

El Ternasco d’Aragó, el vi del Matarranya i els cigrons de la Portellada

protagonistes de les XVII Jornades Gastronòmiques.

alumnes de la Formació Professional de Restauració i Cuina de l'IES Matarranya. NDM

Els alumnes de la Formació Professional de Restauració i Cuina de l’IES Matarranya han estat partícips de la XVII edició de les Jornades Gastronòmiques. En aquesta ocasió els productes triats pels alumnes han estat el Ternasco d’Aragó, el vi del Matarranya i els cigrons de La Portellada.

Javier Robles, president de l’Associació de Cuiners d’Aragó, va ser l’encarregat de donar inici a les jornades amb una ponència entorn del ternasco. Per la seua part, Raúl Igual, un dels millors sommeliers d’Espanya, va oferir una classe magistral sobre com fer un tast de vi. En aquesta ocasió va optar per una selecció de vins dels Cellers Crial, Mas de Torubio i Lagar d’Amprius. Segons ha explicat el director del departament d’hostaleria, Santiago Garín, “el propòsit era fer un tast per a un centenar de persones i fer-lo extensible a empresaris, hotelers i restauradors, però a causa de les normatives covid enguany no ha pogut participar cap persona de fora del centre”.

Finalment, l’agricultor Víctor Vidal i expert en cultius ecològics va oferir una xerrada al voltant del cigró de la Portellada i les seues propietats. Amb aquest col·loqui finalitzaven les activitats a l’institut. En el marc de les XVII Jornades Gastronòmiques de l’IES Matarranya el restaurant ‘Chapeau’, oferirà els dos pròxims dijous, un menú degustació amb els tres ingredients triats per a aquesta edició de les jornades.

REDACCIÓ
Mitjans