Logotips d'organismes oficials

ImproLove recorre nou comunitats del Matarranya

Històries improvisades des d'una perspectiva d'igualtat de gènere gràcies als fons de Pacte d'Estat i a la coordinació entre els ajuntaments i Comarca

Video Thumbnail
ImproLove recorre nou comunitats del Matarranya
Torredarques, Fórnols, Queretes, Massalió, Arenys de Lledó, Lledó, Ràfels, La Portellada han xalat d'una tarde de teatre amb històries d'amor improvisades des d'una perspectiva d'igualtat de gènere. La psicòloga i responsable del centre d'atenció a la dona del Matarranya, Diana Albors, va destacar q

Torredarques, Fórnols, Queretes, Massalió, Arenys de Lledó, Lledó, Ràfels, La Portellada han xalat d’una tarde de teatre amb històries d’amor improvisades des d’una perspectiva d’igualtat de gènere. La psicòloga i responsable del centre d’atenció a la dona del Matarranya, Diana Albors, va destacar que “la igualtat i la violència de gènere és un tema espinós, un tema que socialment pot ser molest i incòmode de tractar. Per això és important continuar sensibilitzant a la població, perquè se sàpiga que existeix. Que la desigualtat de gènere i la violència de gènere existeixen al nostre territori encara avui, i de vegades de forma bastant oculta”.

Esta és una de les activitats que s’han fet amb els fons del Pacte d’Estat i la coordinació de la Comarca del Matarranya amb els ajuntaments. Una activitat pensada per al públic en general, però no l’única que s’ha celebrat, ja que n’han fet algunes més adreçades especialment a dones. “Des de Comarca gestionem els fons del Pacte d’Estat que van directes als municipis. Gestionem estes activitats perquè d’esta manera, els pobles més menuts poden tindre activitats del mateix nivell que els pobles més grans”, va afegir Albors.

Humor y concienciación con Teatro Indigesto és el nom que se li ha donat a l’activitat d’enguany. Albors destaque que “cada any es fan activitats diferents, però sempre amb esta temàtica contra de la violència de gènere, la sensibilització sobre la igualtat, sobre el maltractament i sobre què implique el patriarcat”. Com va remarcar Albors, “ens va parèixer una activitat atractiva i dinàmica. A més, inclou el públic en l’actuació i ho vam considerar molt interessant”. Nou pobles i nou històries improvisades gràcies a la col·laboració del públic, una part essencial per a conscienciar la societat d’estes desigualtats que encara hi ha al nostre territori.

ISABEL APARICIO
Mitjans