Logotips d'organismes oficials

Bona participació i alta qualitat en el concurs fotogràfic de Comarca del Matarranya

Els premis del certàmen es van entregar durant la Fira dels Recursos Naturals i el Medi Ambient de Ràfels

Video Thumbnail
La Comarca del Matarranya entrega els premis del Concurs de Fotografia
Ràfels va acollir el passat diumenge, en el marc de la Fira dels Recursos Naturals i el Medi Ambient, el lliurament de premis del Concurs Fotogràfic 'Comarca del Matarranya', en les modalitats 'Entorn, paisatge i medi ambient' i 'Valors del Matarranya'. Enguany el certamen ha destacat per l'alt nive

Ràfels va acollir el passat diumenge, en el marc de la Fira dels Recursos Naturals i el Medi Ambient, el lliurament de premis del Concurs Fotogràfic ‘Comarca del Matarranya’, en les modalitats ‘Entorn, paisatge i medi ambient’ i ‘Valors del Matarranya’. Enguany el certamen ha destacat per l’alt nivell de les imatges presentades.

Un total de 127 fotografies s’han presentat en la darrera edició del concurs. Un concurs que ja és tot un referent i en el qual la qualitat de les fotografies no deixa de créixer i més enguany que el concurs ha recuperat tot el seu esplendor després dels anys de pandèmia.

Jose Ramón Arrufatalcade de Ràfels i conseller comarcal, es mostrava molt satisfet amb l’empenta que ha agafat enguany el concurs, “este any hem tornat a recuperar l’il·lusió de la gent per participar amb fotografies i en posar en valor el nostre patrimoni natural, cultural, i arquitectònic de la comarca del Matarranya, que és un dels objectius del concurs alhora de potenciar la zona turísticament”.

Amb els treballs presentats s’ha preparat una exposició que es va poder veure el dia de l’entrega de premis a Ràfels i que serà itinerant per diferents pobles del Matarranya que ho sol·liciten durant l’any vinent. Arrufat destacava durant l’entrega que “cada any hi ha més participants, de fet, no es poden exposar totes les fotografies i hem de fer una selecció per a l’exposició. Estem molt orgullosos a nivell comarcal de la participació de la gent”.

Les deliberacions del jurat van atorgar els següents premis. En la categoria ‘Entorn i Paisatge’, el primer premi va ser per a ‘El almendro dorado’ d’Eva Guarc Prades, el segon per ‘Parece que va a caer’ de Joaquín Querol Fernández i el tercer per ‘Bruma del Matarranya’ de Lis Latorre Ferrás. En la modalitat ‘Fauna’, la fotografia ‘Libélula’ de Ramón Ibarz Povil va aconseguir el primer lloc, en segon lloc va quedar  David Vilas Prat amb Burbujas de oro i en finalment  ‘Lagarto ocelado haciéndose el muerto’ de Carmelo Villoro Piquer.

En la modalitat ‘Valors del Matarranya’ en la categoria ‘Arquitectura popular’ Damián Querol Pasamar amb ‘La iglesia entre el abandono’ va aconseguir el primer lloc,  María García Gálvez amb Historia de una ventana va quedar segona i la tercera premiat va ser  Jesús Isanta Pomar amb ‘Abadía’ . En categoria ‘Oficis i festes populars’, el primer premi va ser per a ‘En perill de extinció’ de Vicent Pellicer Ollès, la segona posició va ser per ‘Unió amb el visc’ d’Oleksandra Kryyohuz i en tercer lloc ‘Belet lo Campaner’ d’Antonio López Ros.

El premi especial ‘Pedra en sec’ se’l va endur ‘Suspendidas en el tiempo’ de Ricardo Rodríguez. Un fotògraf amateur i autodidacta d’Alcanyís que està treballant actualment en un monogràfic sobre l’olivera, d’on va extraure la instantània guanyadora, una fotografia on confluïxen les terrasses de pedra en sec i l’olivera, la combinació perfecta per al concurs.

Este concurs porta més de 25 realçant el patrimoni natural i cultural de la comarca del Matarranya i mostrant uns encants amagats que els fotògrafs, amb el seu art, treuen a la llum.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans