Logotips d'organismes oficials

Mont-roig pinta un mural col·laboratiu en contra del maltractament

'Ningú és més que ningú' ha estat la frase triada per a este projecte fet per la il·lustradora Vera Galindo i amb l'ajuda dels veïns de la localitat

Video Thumbnail
Mont-roig impulsa un mural col·laboratiu en contra del maltractament
'Ningú és més que ningú', sota este lema s'ha plasmat un mural a Mont-roig. L'obra, de 25 metres quadrats, s'ha dut a terme gràcies als Fons del Pacte d'Estat. Un projecte col·laboratiu amb el qual es vol lluitar contra la violència de gènere. Vera Galindo, la il·lustradora del projecte comenta que

‘Ningú és més que ningú’, sota este lema s’ha plasmat un mural a Mont-roig. L’obra, de 25 metres quadrats, s’ha dut a terme gràcies als Fons del Pacte d’Estat. Un projecte col·laboratiu amb el qual es vol lluitar contra la violència de gènere. Vera Galindo, la il·lustradora del projecte comenta que “el projecte era fer un mural sota l’emblema ‘ningú és més que ningú’, en el qual es representaren diferents personatges, que es respecten, que tenen bona convivència i que s’entenen entre si”.

El mural de 12×2 metres aproximadament, es va fer de manera col·laborativa, “la idea era que tothom que volgués pogués venir i posar el seu granet de sorra per a pintar junts”, afirmava Galindo. Un projecte, que tot i les altes temperatures, va comptar amb molta participació per part dels veïns de la localitat, “pensàvem que amb la calor igual es tirava la gent una mica cap endarrere, però hem tingut molta participació“. En el projecte es va invertir un dia sencer i gràcies a l’alta assistència dels veïns, el van acabar a temps. “Hem començat a les 10 i ja hi havia molta gent. Hem estat fins a les 2 de la tarda i ara a les 5 l’hem reprès i estarem fins que acabem”, relatava la il·lustradora.

Vera Galindo va estudiar disseny, però es dedica a la il·lustració. Una artista que compta amb grans projectes a la seua esquena i un Instagram (Vera Galindo_) amb 5.800 seguidors. “Em dedique a la il·lustració, tant d’àlbum infantil il·lustrat com al muralisme” i recalca que “últimament el que més faig és il·lustració digital, tant per a llibres com per a murals, i també a fer tallers de murals i tallers en col·legis”. Este mural col·laboratiu ha estat un dels seus últims projectes, el qual està situat en els bancs de Sant Roc de Mont-roig, a la part alta de la localitat.

ISABEL APARICIO
Mitjans