Logotips d'organismes oficials

L’oficina de turisme de Vall-de-roures inaugura, amb motiu del 8M, l’exposició ‘Entre todas las mujeres’ de Paz Zea

La mostra, que es podrà gaudir fins al 24 de març, té com a protagonista la figura femenina

Video Thumbnail
Vall-de-roures inaugura, amb motiu del 8M, l'exposició 'Entre totes las mujeres', de Paz Zea
El divendres passat, 8 de març, i amb motiu del Dia Mundial de la Dona, l'oficina municipal de turisme de Vall-de-roures va inaugurar l'exposició d'art en tela 'Entre todas las mujeres' de Paz Zea. Es tracta d'un recorregut en el temps, a través d'il·lustracions i acompanyades de frases inspiradores

El divendres passat, 8 de març, i amb motiu del Dia Mundial de la Dona, l’oficina municipal de turisme de Vall-de-roures va inaugurar l’exposició d’art en tela ‘Entre todas las mujeres’ de Paz Zea. Es tracta d’un recorregut en el temps, a través d’il·lustracions i acompanyades de frases inspiradores i molt de color. L’exposició consta d’una recopilació d’obres, dividida en diversos temes, però tots amb la dona com a protagonista.

Paz Zea ha passat temps difícils i teixir li ha servit de teràpia. És per això que la col·lecció de l’artista és plena d’inspiració i positivisme buscant transmetre un missatge molt potent, “ens hem de donar força entre totes”, que de les coses dolentes “se’n pot sortir” i que “totes unides, podem”. L’autora ha dedicat estos darrers dotze anys i tot el seu treball artístic a la figura de la dona, utilitzant sempre teles reciclades. Una manera d’expressar que es pot renéixer, perquè “reciclar teles és enviar el missatge que nosaltres també ens podem reciclar, podem canviar”. “Una tela que està per tirar al contenidor, se li pot donar una nova vida i fer una obra molt bonica amb ella”, explica Zea.

Una part de l’exposició està basada en les dones de la família de l’artista, que és originària de Granada, encara que actualment viu a Alcanyís. Esta sèrie de creacions la va titular ‘Mujeres mirando al sur’, un fil conductor que recorre el passat i el futur de les dones. Zea comenta que “va voler fer un homenatge a la meua àvia, a la meua mare i a les meues tietes i començar des del principi, des d’aquells temps tan foscos quan havien de vestir tant de dol, quan estaven tan sotmeses”. Un recorregut al llarg de 20 obres, fins a arribar “a la meua filla per dir-li que li llega la vida, li llega alegria i li llega el color”.

Moltes de les il·lustracions en tela van acompanyades de frases de dones com Elena Martín Vivaldi i María Zambrano, però no són les úniques figures femenines que l’artista ha volgut homenatjar entre les teles. “M’he basat en escriptores i pintores de tots els temps. Des d’Hipàtia d’Alexandria, passant per Frida Calo, Virginia Woolf, Rosalía de Castro…”. Divuit són les dones que Paz Zea ha escollit perquè elles, entre moltes altres, “han lluitat molt pels drets i llibertats de les dones i ens han obert el camí fins a arribar al dia d’avui”, tot i que recorda que “hem de continuar lluitant, i no ens podem oblidar que van ser elles les que van plantar esta llavor, perquè nosaltres estiguem com estem ara, i este és el meu homenatge a elles”.

Paz Zea té exposat a més, una part de la seua col·lecció ‘Dones de Van Gogh’, un dels seus referents per excel·lència. I és per això que l’autora va voler “fer un homenatge, sobretot a la dona però també al pintor”. Finalment, en esta exposició, es pot trobar també una altra sèrie d’obres amb lemes més reivindicatius, tots pensats i creats, expressament per al Dia Mundial de la Dona.

Una exposició plena de color i optimisme per enviar un missatge molt clar. La força i la unió que hi ha d’haver ‘Entre totes las mujeres’.

I. APARICIO / M. JIMÉNEZ
Mitjans