Logotips d'organismes oficials

Les ‘Maletes viatgeres’ tornen a recórrer les biblioteques de la comarca del Matarranya

Dins del projecte se celebraran contacontes per a xiquets i adults. Una manera de fomentar la lectura i la cultura als nostres pobles

Video Thumbnail
Les 'maletes viatgeres' tornen a recórrer les biblioteques de la Comarca del Matarranya
Les 'Maletes viatgeres' ja han començat a donar voltes al voltant de diferents localitats del Matarranya. Un projecte que pretén impulsar l'hàbit a la lectura i fomentar la cultura a la comarca. Cadascuna de les biblioteques o centres de lectura i préstec de llibres participants rep dos caixes amb l

Les ‘Maletes viatgeres‘ ja han començat a donar voltes al voltant de diferents localitats del Matarranya. Un projecte que pretén impulsar l’hàbit a la lectura i fomentar la cultura a la comarca. Cadascuna de les biblioteques o centres de lectura i préstec de llibres participants rep dos caixes amb llibres, una per a adults i una altra infantojuvenil, estes són les anomenades ‘Maletes viatgeres’. Ester Blanco, contacontes i encarregada del projecte, explica que “les caixes van voltant per tot el territori, i cada any la Comarca invertix un pressupost per anar emplenant estes maletes, enguany la d’adults té 3 llibres nous, i la de xiquets en té dos”. En estes caixes es poden trobar obres per a tots els gustos: “novel·les fàcils de llegir, històriques, amb rerefons…”, mentre que per als xiquets hi ha “contes amb perspectives de gènere, que tracten emocions i que diverteixen”, en elles ens podem trobar “una mica de tot”, confirma Blanco.

A més, enguany, i com a novetat dins del projecte ‘Maletes viatgeres’ s’ofereixen contacontes, tant per a xiquets com per a adults. “Han plantejat tres contacontes per a xiquets i altres tres per a adults, per cadascuna de les tres rutes dissenyades per a les Maletes viatgeres”. Cada municipi que participa en este projecte rep a més una sèrie de llibres que es queden, de manera permanent, a les biblioteques. I Blanco afegeix que “enguany venen uns llibres donats per l’Associació del Chaupurriau i uns altres que regala la Comarca, estos no s’hauran de retornar amb les maletes viatgeres i es quedaran a la biblioteca de cada poble”.

Algunes de les obres que es poden trobar dins d’estes caixes se substitueixen any a any, perquè els centres de lectura i préstec de llibres comptin amb volums renovats. Este any dos de les novetats són, com no podia ser d’una altra manera, el llibre ‘El ferrocarril de la Val del Zafán’ i ‘Un hipster en la España Vacia’.

ISABEL APARICIO
Mitjans