Logotips d'organismes oficials

Beseit s’ompli de bon rock amb el IV Degusta Territorio de la Fàbrica de Solfa

El cap de setmana del 14 i 15 de juny va estar ple de propostes culturals, amb música i gastronomia

Video Thumbnail
Beseit s'ompli de bon rock amb el IV Degusta Territorio
El restaurant la Fàbrica de Solfa va tornar a organitzar un cap de setmana de cultura, música i gastronomia a Beseit amb una nova edició del Degusta Territorio. El rock va ser el fil conductor, però les propostes van ser molt variades, amb xerrades, documentals musicals i concerts de diferents estil

El restaurant la Fàbrica de Solfa va tornar a organitzar un cap de setmana de cultura, música i gastronomia a Beseit amb una nova edició del Degusta Territorio. El rock va ser el fil conductor, però les propostes van ser molt variades, amb xerrades, documentals musicals i concerts de diferents estils.

D’esta manera, la Fàbrica de Solfa de Beseit va presentar la quarta edició del projecte cultural. El divendres 14 de juny, la recepció del restaurant va viatjar al passat, concretament als anys 80, quan el Matarranya era parada obligada de la famosa Ruta del bacalao. Sobre aquella època de clarobscurs va parlar un dels seus protagonistes principals, Joaquín Rivero, propietari del Pedris, un dels locals amb més ambient d’aquella època a Vall-de-roures. Rivero va explicar als assistents els seus inicis: “Vam començar al Pedris posant punk: Decibelios, la Polla Records, Cicatriz… allò va ser el principi de la Ruta del bacalao”. Però este ‘boom musical’ a la zona va tenir un final. “Ara s’ha acabat tot, aquí i a tot Espanya. Però en aquell moment hi havia sis pubs i tres discoteques aquí i s’omplien tots els caps de setmana. Hi havia un gran ambient. Però amb les drogues, els accidents de trànsit… se’n va anar tot en orris”, explicava Rivero. En acabar-se d’aquella època, Rivero va obrir i va regentar una emblemàtica botiga de discos a Alcanyís, que es va convertir en tot un referent musical del territori.

Divendres la proposta es va tancar amb la projecció d’El viaje, un documental musical sobre Enrique Bunbury, així com els concerts d’Aleix i Edu, i Home Tranquilo. El dissabte va ser el dia fort de Degusta Territorio amb propostes a l’aire lliure. Javier Moragrega, de la Fàbrica de Solfa, comentava que l’objectiu final de la iniciativa és “donar valor a allò que tenim al nostre voltant: els nostres proveïdors, la nostra gent… i, simplement, disfrutar”. Així tancava esta proposta, una iniciativa diferent que barreja cultura i gastronomia de la mà dels protagonistes del territori.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans