Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya es bolca amb el 25N en multitud d’accions

Aquestes activitats són molt importants per tal de conscienciar i reflexionar sobre l'eliminació de la violència contra la dona.

Video Thumbnail
25N Ies Matarranya
Des del passat 9 de novembre i al llarg de l'última setmana, el centre d'estudis de l'IES Matarranya ha estat realitzant nombroses activitats entorn del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Els alumnes, professors i personal del centre van acudir vestits de negre

Des del passat 9 de novembre i al llarg de l’última setmana, el centre d’estudis de l’IES Matarranya ha estat realitzant nombroses activitats entorn del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Els alumnes, professors i personal del centre van acudir vestits de negre sumant-se a la marea negra convocada pels Instituts a nivell autonòmic. L’intenció: “denunciar el maltractament a les dones i els assassinats per motius de violència de gènere”, va explicar Pepa Nogués, coordinadora d’igualtat del centre. A més, durant els recreos va sonar música reivindicativa per la igualtat en diferents llengües.

Malgrat les complicacions per les restriccions sanitàries, “hem intentat adaptar-nos a les mesures establides per la COVID, el primer és la seguretat i la salut, però això no ha llevat que hàgem pogut realitzar activitats”, va explicar Nogués.

Al llarg de la jornada es va treballar en l’escriptura de microrelats per al concurs de IAJ i en la ‘Stop Matrimoni Infantil’ de l’ONG Safe The Childen. Tal com va explicar Oman, estudiant, “hem fet una recaptació de diners venent màscares i adhesius i hem fet un mural dels drets dels xiquets”. En aquest sentit va incidir: “imagina que ens succeïra a nosaltres, ens agradaria que ens ajudaren”.

A la biblioteca va estar exposat un fons especial bibliogràfic sobre gènere que va poder adquirir el centre gràcies a la subvenció del Pacte contra la Violència de Gènere.

D’altra banda, actualment el centre està acabant de redactar el seu Pla d’Igualtat, “des dels centres educatius és fonamental tractar aquests temes, fer-ho amb normalitat i d’una forma reflexiva, incloent en les activitats tota la comunitat educativa, professorat, personal de serveis i també amb les famílies”.

REDACCIÓ
Mitjans