Logotips d'organismes oficials
blank

La guanyadora de la Batalla Pi recita de memòria 509 xifres  

L'IES Matarranya celebra el dia del número Π amb gimcanes, tallers i concursos

Video Thumbnail
Ies Matarranya dia Pi
El 14 de març, el mes 3 i el dia 14, es commemora el Dia internacional del número Pi (3,14). I a l'Institut del Matarranya ho han volgut celebrar organitzant diferents activitats amb este número com a protagonista. Han fet gimcanes, tallers i fins i tot un concurs de poesia. Però l'acte més destacat

El 14 de març, el mes 3 i el dia 14, es commemora el Dia internacional del número Pi (3,14). I a l’Institut del Matarranya ho han volgut celebrar organitzant diferents activitats amb este número com a protagonista. Han fet gimcanes, tallers i fins i tot un concurs de poesia. Però l’acte més destacat va ser la Batalla Pi, on els alumnes competien memoritzant el major número de xifres d’este número irracional i d’infinits decimals.

Maria Pilar Serres, alumna de 2on de batxillerat de l’IES Matarranya, va ser la campiona de la competició recitant de memòria 509 xifres. Fa sis anys que es presenta al concurs i cada any supera la seua xifra personal, per a ella és un repte. Serres afirma no tindre cap tècnica especial per recordar-los: “els tinc de 25 en 25, és anar repetint-los i amb la imatge visual en la fulla, s’adeprenen”.

Sembla que esta alumna ha creat escola, perquè enguany s’han animat a participar molts alumnes de 1er d’ESO, que han arribat a aprendre’s fins a 200 xifres.

A part d’este concurs des del Departament de matemàtiques han organitzat altres activitats com tallers, gimcanes i experiments on han aprés les característiques i aplicacions d’este número de manera pràctica.

Tot i que habitualment el Pi s’usa en geometria i matemàtiques, diferents departaments s’han bolcat en celebrar el dia d’este número. En este sentit, Adriana Pedrosa, professora de matemàtiques de l’IES Matarranya, comentava que també han fet un concurs de poesia de Pi que “ha consitit en realitzar poemes, en els que cada paraula ha de tindre el nombre de lletres de cada una de les xifres del número Pi”.

També els alumnes d’hostaleria s’han animat a participar fent galetes amb el símbol del número Π, que s’han entregat als participants dels diferents concursos.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank