Logotips d'organismes oficials
blank

Els xiquets i xiquetes del CRA Algars aprenen a ser tècnics de turisme

L'activitat sobre oficis relacionats amb el turisme va viatjar a Arenys de Lledó, Beseit, Queretes i Lledó

Video Thumbnail
Cra Algars Queretes Turisme Patrimoni comarca
Els col·legis del CRA Algars de la comarca del Matarranya en les poblacions d'Arenys de Lledó, Beseit, Queretes i Lledó han conegut els diferents oficis relacionats amb el sector turístic. Una sèrie d'activitats dirigides als alumnes d'estos col·legis organitzada pel Departament de Turisme de la Com

Els col·legis del CRA Algars de la comarca del Matarranya en les poblacions d’Arenys de Lledó, Beseit, Queretes i Lledó han conegut els diferents oficis relacionats amb el sector turístic. Una sèrie d’activitats dirigides als alumnes d’estos col·legis organitzada pel Departament de Turisme de la Comarca del Matarranya i en la qual han participat gran part de les Oficines de Turisme del territori: Beseit, Calaceit, Pena-roja de Tastavins, Vall-de-roures i la mateixa oficina de la Comarca.

Esta activitat va sorgir a petició del CRA Algars i durant dos dies, l’alumnat d’Infantil i Primària ha aprés sobre el turisme, el territori i la sostenibilitat. Una activitat que comptava amb tres grans objectius. En primer lloc, aconseguir que els participants conegueren els recursos naturals i culturals de la comarca del Matarranya. Un altre dels objectius va consistir en donar a conéixer els diferents oficis relacionats amb el sector turístic com a guia, informador turístic o tècnic de gestió turística. En tercer lloc, l’activitat volia traslladar la necessitat que la gestió turística es realitzi basant-se en la sostenibilitat del territori i els seus recursos.

La Comarca del Matarranya porta anys treballant en matèria de sostenibilitat, per la qual cosa ha estat un gran al·licient poder integrar este aspecte en l’activitat de coneixement turístic. Unes activitats que es van desenvolupar en els quatre centres educatius en grups reduïts i en les quals els petits van anar coneixent a poc a poc en què consistixen els diferents oficis turístics. També amb una petita exposició de mitjans de comunicació turística en la qual va participar la tècnica de Comunicació de la comarca del Matarranya i en la qual els xiquets i xiquetes van poder preparar el seu propi anunci.

Cal assenyalar que una de les parts més destacades de l’activitat va ser la comparació de diferents situacions a través d’imatges dels recursos naturals i patrimonials. En un cas es podria veure un recurs ben cuidat i en l’altre el recurs mal gestionat, amb escombraries i altres elements de contaminació visual o acústica.

Els alumnes del CRA Algars van conéixer tots estos conceptes relacionats amb el turisme en dos jornades diferents. La primera d’elles, el dijous 18 de març va arribar fins als col·legis de Beseit i Lledó. Dedicant-se el divendres 19 per a desenvolupar l’activitat en les poblacions d’Arenys de Lledó i Queretes.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank