Logotips d'organismes oficials

Tots els alumnes que es van presentar a la Selectivitat l’han superada

Ple d'aprovats a l'EvAU d'enguany, que es va fer a les instal·lacions de l'IES Matarranya a causa de la pandèmia.

Enguany es van presentar un total de 34 estudiants. | Foto: Marta Jiménez

Ple d’aprovats a l’EvAU. Els 34 alumnes de batxillerat de l’IES Matarranya que es van presentar a les proves d’accés a la universitat l’han superada. I alguns d’ells, inclús ha tret unes notes excel·lents. Fa uns dies, els alumnes del Matarranya que es presentaven al nou format de selectivitat van conèixer les notes de tall que els serviran per accedir als estudis universitaris. Unes notes que, en línies generals, han anat prou bé, seguint la línia de treball que han portat al llarg d’un curs que ha segut una mica especial. José Ramón Guarc és director de l’institut, i va destacar que «estem molt contents perquè dels 34 estudiants que s’enfrontaven a les proves durant el mes de juny han eixit tots aptes, i per tant, que estaven tots preparats per a fer l’EvAU».

Uns exàmens que, repetint l’experiència del curs passat a causa de la pandèmia, es van poder celebrar a les mateixes instal·lacions de l’IES Matarranya, evitant així els desplaçaments a Alcanyís. «A causa de la covid-19 se’ns va donar esta opció, i pensem que és molt positiva de cara als estudiants perquè podem dir que juguen com a casa», va considerar el director de l’institut. De fet, «s’eviten desplaçaments, i la tensió, encara que està allí molt present, no és la mateixa. Els resultats, tot i que es deuen al gran treball que han fet els estudiants i els professors al llarg de tot este curs, així ho avalen». Des de l’equip directiu de l’IES Matarranya van voler traslladar l’enhorabona als estudiants, que en un any summament exigent han eixit preparats per afrontar una nova etapa a la vida.

‘Un curs bastant complicat’
En relació al curs acadèmic que ara s’acabe, José Ramón Guarc va recalcar que «ha segut un curs bastant complicat. Sí que és cert que tenim una memòria molt a curt temps, i alguns igual ja no recordem com va començar el curs a setembre. Però l’inici va ser dur, no sabíem quines pautes seguir i vam haver d’aplicar uns plans de contingència molt estrictes. Aules separades, finestres ben obertes, un hivern fred… Però s’ha demostrat que els instituts i les escoles en general han segut espais segurs, que mantenint unes normes i unes pautes, especialment a través de la ventilació, podíem evitar les transmissions de coronavirus al centre». De fet, van ser els propis estudiants de segon de batxillerat els encarregats de dissenyar estos mecanismes de ventilació a través de l’assignatura de Ciències de la Terra.

Acabe un curs, però al setembre en començarà un altre. En este sentit, José Ramón Guarc va apuntar que des del Govern d’Aragó «han arribat les instruccions de cara al pròxim curs, i la cosa serà una mica diferent. Viurem pràcticament un curs normal. Haurem de seguir ventilant molt bé les aules, passant una mica de fred a l’hivern, però si seguim en la tendència de contagis dels últims mesos, serà bastant diferent». De fet, el conseller d’Educació va avançar fa uns dies que la intenció per al pròxim curs és que dins de les aules se seguiran mantenint les distàncies de seguretat i l’ús de la mascareta, però en canvi s’assegurà la presencialitat de tots els alumnes durant tot el curs i es recuperaran espais compartits que este passat curs van estar una mica limitats, com laboratoris, gimnasos o biblioteques.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans