Logotips d'organismes oficials

Els alumnes de 4t d’ESO tanquen el curs amb un acústic de Los Draps

Els estudiants no van poder fer el viatge de fi de curs, però els van organitzar un dia festiu al centre

Video Thumbnail
Els alumnes de 4rt ESO tanquen el cicle amb un concert acústic de Los Draps
La setmana passada l'institut de Vall-de-roures va donar per finalitzat el curs 2020-2021. Abans de l'arribada de la pandèmia, els alumnes de 4t ESO tancaven el cicle amb un viatge de fi d'estudis a algun país europeu. De fet, durant tot el curs els estudiants van estar treballant en el projecte de

La setmana passada l’institut de Vall-de-roures va donar per finalitzat el curs 2020-2021. Abans de l’arribada de la pandèmia, els alumnes de 4t ESO tancaven el cicle amb un viatge de fi d’estudis a algun país europeu. De fet, durant tot el curs els estudiants van estar treballant en el projecte de fi de curs, encara que sabien que seria difícil poder portar-ho a la pràctica. Finalment es van complir les males perspectives i a causa de les restriccions per la covid-19 l’aventura no es va poder materialitzar.

Però com a contrapartida els professors els van organitzar una jornada festiva en el mateix centre educatiu. Eva Castillo, la cap d’estudis d’activitats extraescolars de l’IES Matarraña, va ser una de les professores encarregada d’organitzar el dia, “al matí vam fer activitats relacionades amb països europeus, un menjar de convivència i per a acabar un concert”.

La cirereta de la jornada va ser l’actuació del grup matarranyenc Los Draps, que va adaptar el seu repertori a un format acústic. Feia anys que des de l’institut es volia convidar als músics a actuar, però per logística era complicat. “Vam pensar en fer un acústic, més fàcil d’adaptar-ho a la situació, i l’experiment no ha anat malament“, comentava Àlex Romero, el cantant del grup, que no descartava continuar treballant en este format.

La jornada festiva no va ser el mateix que un viatge, però després de dos cursos amb poques alegries, els alumnes van disfrutar d’un dia difrent. Han estat uns 50 alumnes els que s’han hagut d’adaptar a les noves circumstàncies que ha portat la pandèmia. Com ho han fet Los Draps, que després gairebé 30 anys de vida, s’han estrenat en acústic, un estil molt diferent del seu folk punk i que els pot donar una sortida en estos moments tan difícils per a la cultura.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans