Logotips d'organismes oficials

Comença el curs escolar, sent els més petits els primers a entrar a l’escola

38 alumnes han començat dilluns passat el curs a l'Escola d'Educació Infantil "Sagalets". Un servei amb el qual compten nou dels 18 municipis de la comarca.

Video Thumbnail
Comença el curs escolar, sent els més petits els primers a entrar a l'escola
Este dilluns es van obrir de nou les portes de l'escola infantil "Sagalets" de la Comarca del Matarranya. Un primer dia que malgrat haver-hi algun plor, en general ha estat una jornada d'alegria i amb moltes ganes de començar un nou curs. Els pobles amb més alumnes són Massalió que compta amb 7 i Mo

Este dilluns es van obrir de nou les portes de l’escola infantil “Sagalets de la Comarca del Matarranya. Un primer dia que malgrat haver-hi algun plor, en general ha estat una jornada d’alegria i amb moltes ganes de començar un nou curs.

Els pobles amb més alumnes són Massalió que compta amb 7 i Mont-roig i Pena-roja amb 5, sent entre tots els pobles són 38 alumnes els inscrits a esta escola comarcal. Són 9 els municipis que compten amb este servei comarcal, ja que Valljunquera ha tancat temporalment les seues portes.

Segons Sofia Nielles, professora de l’E.E.I. Sagalets, “tenim aules bastants justes de xiquets, però de moment aguantem quasi totes, que és el més important, perquè així podem oferir el servei a molts pobles de la comarca”.

Estes dos primeres setmanes d’adaptació es van incrementant les hores lectives fins a mitjan setembre, que ja podran fer l’horari complet i quedar-se fins a un quart de cinc de la tarda, amb el servei de menjador i migdiada.

Este és un servei clau per als municipis de la comarca, sobretot per a la conciliació familiar. Així ho expressa la professora, “és un servei molt necessari als pobles petits i esprem que es puguen mantenir durant molts anys, perquè haver de desplaçar-se a un altre poble és una dificultat afegida i per a la conciliació el millor és tenir el servei al poble, tant pels pares com per les criatures”.

Però a part de la conciliació familiar, les escoles infantils tenen un potent projecte educatiu al darrere, on els xiquets aprenen a la vegada que es divertixen. Aquí aprenen, marquem unes rutines, fem activitats, descobriments, exploracions… i l’hora del dinar també és important, així com les rutines de la son.

Isabel Aparicio / Marta Jiménez
Mitjans