Logotips d'organismes oficials

L’Escola d’Adults arrenca el nou curs amb bones expectatives

Els treballadors estrangers d'Arcoíris podran assistir a classes d'espanyol gratis

Video Thumbnail
Comença la matriculació per al Centre d'Educació de Persones Adultes de Vall-de-roures
Persones Adultes de Vall-de-roures (CPEPA), centre dependent del Govern d'Aragó, ha dissenyat una àmplia oferta educativa per al nou curs 2022-23. En esta ocasió arribarà a 17 localitats del Matarranya, gràcies a la renovació per un any de l'acord entre els Ajuntaments i la Comarca del Matarranya. H

Persones Adultes de Vall-de-roures (CPEPA), centre dependent del Govern d’Aragó, ha dissenyat una àmplia oferta educativa per al nou curs 2022-23. En esta ocasió arribarà a 17 localitats del Matarranya, gràcies a la renovació per un any de l’acord entre els Ajuntaments i la Comarca del Matarranya. Han hagut de buscar una fórmula provisional per a la contractació dels professors a causa dels canvis de la nova reforma laboral, la qual va entrar en vigor a la fi de març d’este any 2022. Segons apunta Isel Monclús, president de l’ens comarcal, “estem molt contents de poder continuar oferint este servei a nivell de tota la comarca i ja s’ha fet la contractació de 4 professors“. El centre compta amb tres treballadors funcionaris més, amb els quals esperen cobrir tota la demanda formativa de la comarca, encara que si fos necessari podria ampliar-se la plantilla.

El passat dilluns, 26 de setembre, van començar les classes. La directora del centre, Ángeles Sahún, destacava el gran interès que desperta entre la població de tots els pobles l’inici del curs, “estem desbordats, ens criden de tots els pobles i són moltíssims els ensenyaments que oferim”. L’any passat hi havia 98 grups d’ensenyament i han arribat a tenir fins a 120 per tot el Matarranya.

El centre educatiu per a persones adultes compta amb un ampli ventall d’asignatures dividides en quatre grans àrees. En l’apartat ‘Acreditació de l’experiència laboral‘, s’oferix: accessos a Grau Mitjà i Superior, competències N2 i N3 i secundària a distància. En ‘Cursos de formació per a l’ocupació‘, hi ha: anglès i francès (A1, A2 i B1), atenció turística en tots dos idiomes, informàtica, i emprenedoria. En ‘Formació ciutadana‘, s’oferix: aula d’espanyol i serveis bàsics al ciutadà immigrant i l’escola de famílies. En l’àmbit de ‘Creixement i coneixement personal‘ tenen: desenvolupament cognitiu, intel·ligència emocional i cinema i literatura.

Si l’oferta formativa és variada, també ho és el perfil dels alumnes que s’inscriuen, el qual abasta des de joves, gent que vol continuar estudiant, mestresses de casa, estrangers, gent gran, etc. A part de la seua funció estrictament formativa, l’escola i les seues classes també tenen un vessant més social. Així ho explicava Monclús, “l’Escola d’adults fa un bé social, sobretot per a la població major, ja que afavorix que surten de casa i s’ajunten amb gent coneguda i estiguen entretinguts, alhora que aprenen i estan actius”.

Signatura conveni Arcoriris i Escola d’Adults
Coincidint amb l’inici del curs, el Centre d’Adults de Vall-de-roures i la direcció del grup empresarial Arcoíris van procedir a la renovació de l’acord de col·laboració al qual van arribar el curs passat, pel qual els treballadors de l’empresa i les seues famílies poden assistir gratuïtament a les classes d’espanyol que s’oferixen en el centre, així com rebre formació per a una participació ciutadana activa que els facilite la integració en la comunitat.

Estes classes s’integren dins del projecte ‘Escola de per vida’, que tracta d’acostar l’ensenyament de l’espanyol a tots els immigrants que treballen en el grup Arcoíris. “És donar-los l’oportunitat que aprenguen la llengua i les eines bàsiques perquè es desenvolupen d’una manera molt més eficaç en la seua vida diària”, explicava la directora del centre educatiu, Ángeles Sahún, durant la signatura del conveni.

Des del Grup Arcoíris subratllen que l’objectiu d’este conveni és intentar fer la vida més fàcil als treballadors, ja siga dins, com fora del lloc de treball, així com la dels seus familiars. Tal com apunta el president del grup, Delfín Albesa, “des de la Fundació intentem ajudar-los en el que podem. Creiem que esta és una manera molt bona perquè s’integren i és una oportunitat que poden aprofitar i millorar la seua situació ja per si difícil”.

La matrícula a les classes serà completament gratuïta, a més des de l’empresa donaran un incentiu a tots aquells treballadors que acaben el curs.

Video Thumbnail

“Escuela de por vida” l’acord entre Arcoiris i CEPEPA per una major integració

Persones Adultes de Vall-de-roures (CPEPA), centre dependent del Govern d'Aragó, ha dissenyat una àmplia oferta educativa per al nou curs 2022-23. En esta ocasió arribarà a 17 localitats del Matarranya, gràcies a la renovació per un any de l'acord entre els Ajuntaments i la Comarca del Matarranya. H

MJ/IA
Mitjans