Logotips d'organismes oficials

Alumnes de FP Bàsica es formaran a l’estranger gràcies al projecte Erasmus+

Enguany, tres alumnes de Formació Professional i dos de FP Bàsica faran les pràctiques externes a França. L'estada dels estudiants de FP s'ampliarà als tres mesos

Els alumnes que van participar a l'Erasmus+ en edicions anteriors, explicant l'experiència als companys de classe. | Foto: R. Lombarte

Enguany, el projecte Erasmus+ de l’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya arribe amb algunes novetats. I és que el programa d’intercanvi europeu no només beneficiarà els estudiants que cursen els cicles de grau mitjà de Formació Professional, tant de Serveis com de Cuina, sinó també els alumnes de FP Bàsica. En concret, tres estudiants de FP i dos de FP Bàsica faran les seues pràctiques externes a França. També s’amplien les estades a l’estranger. Si ara els alumnes de FP que participaven en esta experiència estaven 36 dies en una empresa de París, ara les estades duraran 98 dies. És a dir, completaran a l’estranger totes les hores de pràctiques externes que requereixen els estudis. Per la seua part, els estudiants de FP Bàsica que es beneficiaran d’esta primera experiència internacional tindran una formació en empresa que durarà un mes.

Dabí Latas, professor de l’Escola d’Hostaleria, va explicar que «ja hem tancat el procés de selecció de l’alumnat que es presente a les beques Erasmus+ i hem fet les primeres reunions per organitzar esta nova aventura, que a més ve amb un munt de novetats». Latas va reconèixer que este programa d’intercanvi és un plus per als estudiants de l’IES Matarranya, i fins i tot ha generat un reclam per a futurs professionals del món de l’hostaleria. Enguany es beneficiaran cinc estudiants, si bé «ens fa pena perquè hi ha hagut més demanda que places disponibles», cosa que vol dir que «alguns alumnes que volien fer les seues pràctiques externes a França les hauran de fer a la nostra zona». La selecció dels estudiants que es formen a París es decideix per notes i per faena, de manera que «és un premi i un reconeixement als que es prenen els estudis més seriosament».

Al mateix temps, el projecte Erasmus+ supose un al·licient per als estudis de grau mitjà de l’IES Matarranya, perquè «tenim alguns alumnes que tenen molt clar des del primer dia que es volen formar a París, i per això trien estudiar a Vall-de-roures», va explicar Dabí Latas. Els estudiants de Formació Professional viuran la seua experiència Erasmus+ des del març fins al final del curs, mentre que els alumnes de FP Bàsica tindran l’estada parisenca entre mitjans de maig i mitjans de juny. Durant este període «treballaran en empreses parisenques, alguns a cuina i altres a sala, i aprendran les dinàmiques de treball» del món de l’hostaleria. A la vegada, i des de l’Escola d’Hostaleria, està previst també fer un viatge a França amb la cap d’estudis per a crear contactes nous amb una segona escola d’hostaleria, amb l’objectiu de crear noves experiències europees.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans